Wednesday 9 February 2011

Οι γνωστοί συκοφάντες ξαναχτυπούν πάλι για τους αποφοίτους ΤΕΙ του δημοσίου.

Για ακόμα μια φορά η ΕΜΔΥΔΑΣ στέλει επιστολές και συκοφαντεί τους πτυχιούχους μηχανικούς των ΤΕΙ και αποκαλόντας τους ως εργοδηγούς και υπομηχανικούς. Παρακάτω κάνω copy/paste την επιστολή της ΕΜΔΥΔΑΣ από τον σύνδεσμο

http://www.emdydas.gr/images/stories/news/2011/9.2.2011_dhmos_kaisarianis_3343.doc


        Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

                ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail emdydasattikis@tee.gr

                                                                           Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2011


Αρ. Πρωτ. :3343                     Προς : 1. Δήμαρχο Καισαριανής
                                                             2. Υπουργείο Εσωτερικών
                                                                 και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
                                                                 υπόψη κ. Ντόλιου.
                                                             3. Πρόεδρο ΤΕΕ
                                                             4. Πρόεδρο Αντιπροσωπείας ΤΕΕ

 Κοιν:  1. Π.Ο ΕΜΔΥΔΑΣ
                                                             2. Τμήματα ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Θέμα: Παράνομες και παράτυπες τοποθετήσεις προϊσταμένων στις Δ/νσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος στο Δήμο Καισαριανής.
Σε συνέχεια των καταγγελιών των υπαλλήλων μηχανικών των Τ.Υ. του Δ.Καισαριανής σχετικά με τη νομιμότητα της απόφασης του Δημάρχου με την οποία μετακινήθηκαν – τοποθετήθηκαν Προϊστάμενοι Δ/σεων, το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής επεδίωξε και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, προκειμένου να συζητήσει το ζήτημα που προέκυψε με σκοπό την ανεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στα πλαίσια της ευνομίας και δεοντολογίας που αρμόζει σε πράξεις της Διοίκησης και προς όφελος της λειτουργικότητας και αποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου.
Στη συνάντηση αυτή, στην οποία παραβρέθηκαν, από ένα σημείο και μετά, εκπρόσωποι των μηχανικών των Τ.Υ, του Δήμου, ζητήθηκε από το Δήμαρχο η ανάκληση της 57/650/21.1.2011 απόφασής του γιατί με αυτή:
Η επιμονή του κ. Δημάρχου στην επιλογή του να προΐσταται μηχανικών υπάλληλος κατηγορίας ΤΕ3, έστω και για δύο μήνες μόνο – σύμφωνα με δήλωσή του – δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, γιατί και αντιδεοντολογική είναι (επίπεδο σπουδών, γνωστικό αντικείμενο κλπ) και – σύμφωνα με τα παραπάνω εκτεθέντα – προδήλως παράνομη.
Η Ένωση μας έχει κάνει πολλούς αγώνες για το θέμα αυτό μέχρι το ΥΠ.ΕΣ. να εκδώσει σχετική εγκύκλιο (ΔΙΚΠΡ/Φ2/36/3210/1986) στην οποία αναφέρεται ότι "… σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατόν ο εργοδηγός ή ο υπομηχανικός να προΐσταται του μηχανικού…."
Επισημαίνουμε ότι δεν είναι δυνατόν να ζητάει η πολιτεία από τους Δημότες να τηρούν τους νόμους και η Δημοτική Αρχή να είναι η πρώτη που τους παραβαίνει.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε για μια ακόμη φορά από τον Δήμαρχο Καισαριανής να ανακαλέσει την με αρ. πρωτ. 57/650/21.1.2011 απόφαση του προκειμένου να αποκατασταθεί η νόμιμη τάξη και προς όφελος της σωστής λειτουργίας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και των Δημοτών του.
Η Ένωση μας είναι σε κάθε περίπτωση αποφασισμένη να προασπίσει τα δίκαια αιτήματα, την αξιοπρέπεια, την επαγγελματική και επιστημονική υπόσταση των μηχανικών μελών της με οποιοδήποτε πρόσφορο συνδικαλιστικό και νομικό μέσο.     


                                                             Για το Δ.Σ.
της
  ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


       Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας



    Αγάπιος Καραδελόγλου                                           Νίκος Καρβούνης
     Αρχιτέκτων Μηχανικός                                          Πολιτικός Μηχανικός


___________________________________________________________________________________

Για άλλη μια φορά ξεχνούν οτι βάση Π.Δ. οι απόφοιτοι σχολών ΣΤΕΦ των ΤΕΙ ονομάζονται μηχανικοί ΤΕ. Και ξεχνούν τον νέο νόμο του ΠΑΣΟΚ για την τοποθέτηση διευθυντών στο δημόσιο αφού αναφέρουν εγκύκλιο του 1986.
Δε φτάνει που προκαλούν αλλά ρωτάνε κιόλας για ποιον λόγο να τηρούν οι πολίτες τους νόμους όταν δεν τους τηρεί ένα κρατικό όργανο όπως είναι ο δήμος. Νιαάφι ποιά.  

No comments: