Monday 7 November 2011

Τα βαρέα μέταλλα μολύνουν το 1/10 της καλλιεργήσιμης γης στην Κίνα

Σχεδόν το ένα δέκατο των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην Κίνα είναι μολυσμένο από μόλυβδο, ψευδάργυρο και άλλα βαρέα μέταλλα σε "εντυπωσιακά" επίπεδα που ξεπερνούν τα επίσημα όρια ασφαλείας, δήλωσε ειδικός της κυβέρνησης σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Γουάν Μπεντάϊ, επικεφαλής μηχανικός του κινεζικού Υπουργείου Περιβαλλοντικής Προστασίας, δήλωσε ότι μία φετινή έρευνα σχετικά με τα στοιχεία που μολύνουν το έδαφος διαπίστωσε ότι βαρέα μέταλλα που προέρχονται από χυτήρια και άλλα επικίνδυνα στοιχεία που εκλύονται στη φύση δείχνουν ότι "συνολικά περίπου το 10% της καλλιεργήσιμης γης έχει σημαντικά προβλήματα με τα επίπεδα των βαρέων μετάλλων που ξεπερνούν τα επιτρεπτά (κυβερνητικά) όρια," έγραψε η Southern Metropolitan Daily.

"Τα τελευταία χρόνια, σημειώνονται συνεχώς κρούσματα μόλυνσης με βαρέα μέταλλα και μόνο από τον Ιανουάριο ως τον Φεβρουάριο σημειώθηκαν 11 περιστατικά, τα εννέα από αυτά αφορούσαν μόλυβδο," δήλωσε ο Γουάν σε διάσκεψη στην Γκουανγκτζού, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ στη νότια Κίνα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η έκθεση σε μόλυβδο και άλλα βαρέα μέταλλα βλάπτει το νευρικό και το αναπαραγωγικό σύστημα και τα νεφρά, μεταξύ άλλων, και κυρίως των παιδιών.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/periballon/ta-barea-metalla-molinoun-to-1/10-tis-kallierg simis-gis-stin-kina.html

No comments: