Tuesday 8 November 2011

Στο 1MW τα οικιακά Φ/Β της Heliosres

H HELIOSRES, συνεχίζοντας την πολύ επιτυχημένη πορεία της στην αγορά των Φ/Β συστημάτων, ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε το 1 MW σε εγκαταστάσεις οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του 130ου οικιακού Φ/Β συστήματος σε στέγη κτιρίου ιδιώτη, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και του 130ου οικιακού Φ/Β συστήματος και έχοντας εγκαταστήσει συνολικά πάνω από 14 MW σε πάρκα και βιομηχανικές στέγες, η HELIOSRES δεν αποτελεί τυχαία έναν από τους μεγαλύτερους εγκαταστάτες Φ/Β συστημάτων στη χώρα μας.

Ο σχεδιασμός, η προμήθεια και η εγκατάσταση των συστημάτων αυτών υλοποιήθηκαν εξ’ ολοκλήρου από το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικού της HELIOSRES. Τα συγκεκριμένα Φ/Β συστήματα αναμένεται να παράγουν σε ετήσια βάση περίπου 1.500.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την εκπομπή περίπου 1.300 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Είναι γνωστό ότι το «Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις και ιδίως σε δώματα και στέγες κτιρίων» δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες και πολύ μικρές επιχειρήσεις, να επενδύσουν στην παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα έως 10 kWp. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις έχουν σημαντικές αποδόσεις επί των επενδυμένων κεφαλαίων και ταυτόχρονα προστατεύουν το περιβάλλον μας.


http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/fotoboltaika/sto-1MW-ta-oikiaka-f/b-tis-Heliosres.html

No comments: