Tuesday 1 November 2011

Αναβαθμισμένη η εκπροσώπηση της ΕΕ στο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2011» του ΙΕΝΕ

Εξαιρετικά αναβαθμισμένη αναμένεται να είναι η εκπροσώπηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο 16ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας, «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2011», που οργανώνει το ΙΕΝΕ, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος. Ειδικότερα, την συμμετοχή του στο συνέδριο επιβεβαίωσε ο κ. Ben Van Houtte, Legal Adviser της Διεύθυνσης Ενέργειας (DG Energy) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ επίσης θα μιλήσουν η κα. Monika Ekstrom, (DG Energy, Unit B1) και ο κ. Brendan Devlin (Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Σημαντική θα είναι επίσης η εκπροσώπηση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), με τον κ. Dan Dorner, Senior Energy Analyst του IEΑ, ο οποίος θα παρουσιάσει την κορυφαία ετήσια έρευνα του Οργανισμού, World Energy Outlook 2011.

Η «Προσαρμογή της Ενεργειακής Αγοράς στις Νέες Συνθήκες της Ελληνικής Οικονομίας» είναι το θέμα του εφετινού συνεδρίου του ΙΕΝΕ, στο οποίο κεντρική θέση έχει η ομιλία του Καθηγ. Γιάννη Στουρνάρα, Επιστημονικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ. Θα ακολουθήσει μία πολύ σημαντική συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του τραπεζικού τομέα και επενδυτών του ενεργειακού κλάδου.

Εξάλλου, και οι τρεις ανταγωνιστικοί αγωγοί (South Stream, ITGI και ΤΑΡ) της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης θα εκπροσωπηθούν στο 16ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας. Εκ μέρους του South Stream, θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και CEO της Κοινοπραξίας, κ. Marcel Kramer, εκ μέρους της TAP AG, Greece ο κ. Μr. Rikard Scoufias (Country Manager) και ο κ. Κωνσταντίνος Καραγιαννάκος, Δ/ντής Διεθνών Δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ, ο οποίος θα παρουσιάσει τον ITGI.

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην ερευνητική γεώτρηση στο «Οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Σόλωνα Κασσίνη, Διευθυντή του Τομέας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, ο οποίος υπήρξε ο άνθρωπος που σταθερά τα τελευταία χρόνια προώθησε την διενέργεια των ερευνών υδρογονανθράκων στην Μεγαλόνησο.

Ας σημειωθεί ότι οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν με ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ η δεύτερη ημέρα θα ξεκινήσει με παρέμβαση του υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξάλλου, αναμένεται η παρουσία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία εκπροσωπείται σε κορυφαίο επίπεδο στο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2011» του ΙΕΝΕ από τον πρόεδρό της, Δρ. Νίκο Βασιλάκο, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Ραχιώτη και το μέλος Δρ. Μιχάλη Θωμαδάκη.

Τέλος, από ελληνικής πλευράς, σημαντική κρίνεται η ομιλία του Προέδρου του ΚΑΠΕ, Δρ. Μάνθου Σανταμούρη για τη συμβολή των καινοτόμων ενεργειακών τεχνολογιών στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Χορηγοί του Συνεδρίου είναι η ΔΕΣΦΑ και η Protergia, ενώ υποστηρικτές είναι η ΔΕΠΑ, η εταιρεία Siemens και οι Ταχυμεταφορές ΕΛ.ΤΑ. Χορηγός επικοινωνίας του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2011» είναι το ενεργειακό ενημερωτικό portal energia.gr.

Το «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2011», που εφέτος φιλοδοξεί να αποτελέσει μία ουσιαστική παρέμβαση στην τρέχουσα εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2011, στο ξενοδοχείο Ledra Marriott (Λ. Συγγρού 115, Αθήνα). Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα, βλέπε το banner του «Ενέργεια & Ανάπτυξη» στο παρόν site.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=51398

No comments: