Wednesday 16 November 2011

Σε λειτουργία τα 4 Φ/Β πάρκα του ομίλου Καρατζή

Ξεκίνησε εντός του Νοεμβρίου 2011 η λειτουργία 4 διασυνδεδεμένων φωτοβολταϊκών σταθμών του Ομίλου ΚΑΡΑΤΖΗ, συνολικής ισχύος 6 MW, στους Νομούς Βοιωτίας και Λάρισας.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι νέοι σταθμοί είναι εγκατεστημένοι στη θέση Χουνδρή Θήβας (2 MW), στη θέση Κόνιζος Θήβας (2 MW), στη θέση Σπιθάρθι Θήβας (1 MW) και στη στέγη του βιομηχανοστασίου της εταιρείας ΚΑΡΑΤΖΗ στη Λάρισα (1 MW).

Το συνολικό κόστος για την υλοποίηση της επένδυσης ανήλθε σε 15,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από την λειτουργία των σταθμών αναμένεται να διαμορφωθούν σε 750 χιλ. ευρώ περίπου για τους τελευταίους 2 μήνες του 2011 και σε 3,5 εκατ. ευρώ περίπου για το σύνολο της χρήσης 2012.

Η έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρόεδρου της ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. κ. Μιλτιάδη Καράτζη, λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας καθώς και του Προέδρου της κατασκευάστριας εταιρείας ENVIRON A.E., κ. Γεώργιου Ξυλούρη.

Επιπρόσθετα, στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκαν οι κυριότεροι προμηθευτές του έργου (SCHOTT SOLAR, SMA, SCHLETTER, ABB), η εταιρεία μελετών ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ καθώς και η ασφαλίστρια εταιρεία INTERAMERICAN.

Σε ότι αφορά την περιβαλλοντική διάσταση του έργου, σημειώνεται, ότι η λειτουργία των εγκαταστάσεων εξοικονομεί κάθε χρόνο την εκπομπή περίπου 7.500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα και με ετήσια αναμενόμενη παραγωγή ενέργειας μεγαλύτερη από 9.000.000 kWh θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες 2.400 νοικοκυριών. Οι εγκαταστάσεις είναι πιστοποιημένες από την TÜV AUSTRIA HELLAS Α.Ε. σύμφωνα με το πρότυπο EN 62446.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των σταθμών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. κ. Αντώνιος Καράτζης δήλωσε:

«Η προσθήκη των νέων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων του Ομίλου στη Βοιωτία και τη Λάρισα σηματοδοτεί ουσιαστικά την είσοδο μας στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πιστεύουμε ειλικρινά στις ελκυστικές προοπτικές του κλάδου και συνεχίζουμε δυναμικά την υλοποίηση των πλάνων μας, τα οποία μέχρι στιγμής προβλέπουν την δημιουργία μέσα στο 2012 πρόσθετων διασυνδεδεμένων σταθμών συνολικής ισχύος 7,5 MW».

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/fotoboltaika/se-leitourgia-ta-4-f/b-parka-tou-omilou-karatzi.html

No comments: