Sunday 20 November 2011

ALUSET PV mounting: Συστήματα στήριξης Φ/Β, μία νέα πρόταση για τους επαγγελματίες του κλάδου

Η βιομηχανία διέλασης ALUSET ABEE έχοντας πάντα γνώμονα τις ανάγκες της αγοράς και την συνεχή συνεργασία της με τον κατασκευαστή κουφωμάτων, μπαίνει δυναμικά και στον χώρο της ενέργειας. Έχοντας μία από τις πλέον σύγχρονες παραγωγικές υποδομές, η εταιρία δραστηριοποιείται ήδη στον χώρο των Φωτοβολταϊκών, σχεδιάζοντας και παράγοντας συστήματα αλουμινίου για την στήριξη Φ/Β στοιχείων σε έδαφος και στέγες. Η εταιρία έχει δημιουργήσει ειδικό Τμήμα για τα φωτοβολταϊκά και μπορεί να υποστηρίξει τον κατασκευαστή κουφωμάτων σε οποιαδήποτε εκπαίδευση χρειάζεται, αλλά και να προσφέρει σχεδιαστικές και συμβουλευτικές λύσεις για κάθε έργο.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δ/νων σύμβουλος της εταιρίας κ. Παναγιώτης Καραμπαστέλας, «η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών είναι μία δραστηριότητα όπου ο αλουμινάς μπορεί παράλληλα να ασχοληθεί, με μία σωστή εκπαίδευση…».

Το σύστημα στήριξης

Η ALUSET προσφέρει πλήρες σύστημα αλουμινίου για βάση στήριξης φωτοβολταικών πλαισίων στο έδαφος και στη στέγη. Η σταθερή βάση στήριξης έχει εκπονηθεί σύμφωνα με τις βασικές απαιτήσεις των κανονισμών, Ευροκώδικας 1 (ΕΝ 1991): Βασικές αρχές σχεδιασμού και δράσεις στις κατασκευές και ΑΑ – ASD 2000: Αμερικάνικος κανονισμός «Aluminium Standards and Data» και έχει πιστοποιηθεί από την TÜV AUSTRIA HELLAS.

H βάση έδρασης του στηρίγματος εδάφους, είναι κατασκευασμένη από διατομές αλουμινίου πάχος 5 χιλ. που παράγονται με την μέθοδο της διέλασης, καθώς και εξαρτήματα ανοξείδωτα (βίδες, περικόχλια κλπ.) που απαιτούνται για τη συναρμολόγηση. Τα προφίλ και τα εξαρτήματα της σταθερής βάσης Φ/Β συστημάτων έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν μονή ή διπλή σειρά πάνελ, οποιασδήποτε μορφής και διάστασης, ήτοι: Μονοκρυσταλλικά, Πολυκρυσταλλικά ή Thin film.

Ο τρόπος στήριξης των πανέλων μπορεί να γίνει οριζόντιος ή κάθετος ανάλογα με τη δυνατότητα του κάθε έργου. Η βάση στήριξης έχει σχεδιασθεί και αναπτυχθεί από ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό της εταιρίας, έτσι ώστε να συναρμολογείται και να μοντάρεται σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο.

Καλύπτει όλες τις ιδιαιτερότητες του κάθε οικοπέδου, έτσι ώστε να προσαρμόζεται σε διαφορετικούς τρόπους θεμελίωσης όπως μικροπάσσαλοι πακτωμένοι με σκυρόδεμα, βάσεις σκυροδέματος, βιδωτοί μικροπάσσαλοι και εμπηγνυόμενοι μικροπάσσαλοι (πασσαλόμπηξη).

Η ALUSET προσφέρει επίσης ολοκληρωμένο σύστημα αλουμινίου για βάση στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων σε στέγες. Η βάση μπορεί να τοποθετηθεί σε βιομηχανικές στέγες, όπως σε πάνελ οροφής ή σε διαμορφωμένη λαμαρίνα, καθώς και σε στέγες κατοικιών (δώματα, κεραμοσκεπές κλπ).

Έργα που έχουν υλοποιηθεί

Μέχρι σήμερα, η ALUSET έχει υλοποιήσει τα έργα: Μεσσούνη Κομοτηνή, 448,2 Kw, Παραδήμη Κομοτηνή, 381,8 Kw, Αϊδίνιο Μαγνησία, 493,2 Kw, Σκάρπα, 1 Mw, Δύο Πεύκα, 1 Mw και Σίνδος Θεσσαλονίκη, 1,1 Mw.

http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/ALUSET_PV_mounting_Συστήματα_στήριξης_ΦΒ_ μία _νέα_πρόταση_για

No comments: