Wednesday 2 November 2011

ΑΠΕ: μεγάλες επενδύσεις από την Apple για ανατροπή του αρνητικού κλίματος

Μεγάλες επενδύσεις σε ΑΠΕ ετοιμάζεται να κάνει η Apple, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου που αναφέρουν ότι η εταιρεία μόλις έλαβε τις απαραίτητες άδειες για ανάπτυξη μεγάλου ηλιακού πάρκου κοντά στο κέντρο δεδομένων της, στο Maiden της βόρειας Καλιφόρνια.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το κέντρο δεδομένων της Apple, το οποίο χρησιμοποιείται για τη νέα υπηρεσία iCloud, είχε δεχθεί έντονη κριτική για το γεγονός ότι τροφοδοτείται από λιγνίτη και ενέργεια παραγόμενη από πυρηνικά εργοστάσια.

Σε αυτό το πλαίσιο, εικάζεται ότι το ηλιακό εργοστάσιο που σχεδιάζει η Apple εντάσσεται στη νέα στρατηγική της εταιρείας για φιλικότερες περιβαλλοντικές πρακτικές, με στόχο την ανατροπή του αρνητικού κλίματος.

Η μονάδα της Apple θα κατασκευαστεί σε έκταση 684 στρεμμάτων και αναμένεται να παράγει 25 με 30 μεγαβάτ, ανάλογα με την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί.

Ανεξάρτητα πάντως με τα κίνητρα της Apple για το συγκεκριμένο ηλιακό πάρκο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις της εταιρείας σε πολλές περιοχές τροφοδοτούνται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποτρέποντας το 2010 την απελευθέρωση 27,5 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

http://www.econews.gr/2011/10/31/apple-iliaki-energeia/

No comments: