Saturday 19 November 2011

Λίφτινγκ στο τέλος ακινήτων μετά τη σωρεία λαθών, επιχειρεί το υπ. Οικονομικών.

Σε τροποποιήσεις του ειδικού τέλους ακινήτων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών μετά το αλαλούμ που έχει προκληθεί εξαιτίας σωρείας λαθών που έχουν παρατηρηθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Μετά από σχετική απόφαση που ελήφθη στα πλαίσια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Ε. Βενιζέλου, εντός των ημερών αναμένονται εξαιρέσεις από την υποχρέωση καταβολής του τέλους μιας σειράς ευπαθών ομάδων (άνεργοι, ανάπηροι, υπερήλικες και ενδεχομένως και άτομα με πολύ χαμηλά εισοδήματα), ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Ο υπουργός ζήτησε, επίσης, η είσπραξη του τέλους για το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να κατανεμηθεί σε περισσότερες δυνατές δόσεις, με βάση τις δυνατότητες που έχει το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.

Αποφασίστηκε, επίσης, η αποστολή από τη ΔΕΗ στους οικείους δήμους -με ένα αντίγραφο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων- όλων των μηχανογραφημένων στοιχείων που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους δημότες τους να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί.

Και παρέμβαση του Νομικού Συμβουλίου…

Παράλληλα, εντός των ημερών αναμένεται παρέμβαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου τηςΚαλαμάτας η οποία κρίνεται πως εκδόθηκε «καθ’ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών» όπως αναφέρει το υπουργείο. Πρόκειται για απόφαση του Πρωτοδικείου της Καλαμάτας η οποία απαγόρευσε τη διακοπή ηλεκτροδότησης στην κατοικία οικογένειας για την οποία το έκτακτο τέλος ακινήτων είχε υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και ήταν «φουσκωμένο»

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/8f63a6c6-2e7e-4be6-aea2-76d6e872eee7

No comments: