Wednesday 23 November 2011

Αμετακίνητοι οι καταληψίες της ΓΕΝΟΠ παρά την εισαγγελική παρέμβαση...

(upd: 20:09) Αμετακίνητοι παραμένουν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ οι οποίοι από χθες πραγματοποιούν κατάληψη στο Κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, παρά το τελεσίγραφο του εισαγγελέα πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση για αποχώρηση έως τις 20.00.

Μάλιστα, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ καλούν πολίτες και συναδέλφους τους να συστρατευθούν μαζί τους και να ενισχύσουν την κατάληψη.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις 19.00 έφτασε στο υπό κατάληψη κτίριο η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, δηλώνοντας τη στήριξή της.

(upd: 18:45) Διορία έως τις 8 το βράδυ έδωσε ο εισαγγελέας στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να αποχωρήσουν από το κτίριο της οδού Μεσογείων.

Διαφορετικά, αναφέρεται, θα διατάξει την εκκένωση του κτιρίου. Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ωστόσο ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

(upd: 16:16) Στο κέντρο έκδοσης τιμολογίων της ΔΕΗ μεταβαίνει αυτή την ώρα ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης προκειμένου να γίνει προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης και να αποχωρήσουν οι καταληψίες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

(upd: 22/11)

Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ στο Κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος στη λεωφόρο Μεσογείων.

Οι εργαζόμενοι δεν φοβούνται και θα παραμείνουν στο χώρο της κατάληψης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση μετά από μηνυτήρια αναφορά της διοίκησης της ΔΕΗ για την κατάληψη.

-------

Μπλακ άουτ στις συναλλαγές της ΔΕΗ με το κοινό επιχειρεί η ΓΕΝΟΠ, μετά από τη μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα που κατέθεσε νωρίτερα εναντίον της η διοίκηση της ΔΕΗ, για την κατάληψη που πραγματοποιεί στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος, επί της Μεσογείων.

Το συνδικάτο ανακοίνωσε ότι έθεσε εκτός λειτουργίας το πληροφοριακό σύστημα «Ερμής» της επιχείρησης, το on line δηλαδή σύστημα της ΔΕΗ μέσω των οποίων γίνεται κάθε συνναλαγή με το κοινό. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ ότι «όχι μόνο δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος, αλλά, αύριο, δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία απολύτως συναλλαγή με το κοινό».

Η ΓΕΝΟΠ κατηγορεί τη διοίκηση της ΔΕΗ για αδιάλλακτη στάση, ενώ υποστηρίζει ότι δεν εκδίδονται, ούτε αποστέλλονται, εντολές διακοπής ρεύματος για χρέη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, την παρέμβαση της αστυνομίας ζήτησε η προϊστάμενη της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Ελένη Ράικου, που διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τη μήνυση κατά ΓΕΝΟΠ της διοίκησης της ΔΕΗ για την κατάληψη του κτιρίου στο Χολαργό. Η εισαγγελία ανέθεσε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης στην ασφάλεια, με την παραγγελία εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου, να γίνουν ακόμη και συλλήψεις των καταληψιών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Κύκλοι πάντως της ΓΕΝΟΠ, έλεγαν από την πλευρά τους ότι οι καταληψίες δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από το κτίριο.

Την παρέμβασης της εισαγγελίας είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός, ενώ είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα προς τον ίδιο από τον υπουργό Περιβάλλοντος –Ενέργειας Γ. Παπακωσταντίνου.

Στο μεταξύ, και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ, στις 18 Νοεμβρίου, εννέα εργάσιμες ημέρες μετά την παρέλευση της προθεσμίας λήξης των πρώτων 86.187 λογαριασμών με ενσωματωμένο το τέλος ακινήτων, έχουν εξοφληθεί οι 67.140 (δηλαδή πάνω από το 78%). Ωστόσο, ένας στους πέντε ακόμη λογαριασμούς (19.047) είναι ακόμη απλήρωτοι, που σημαίνει ότι, αν δεν είχε ανακοινωθεί προσωρινή αναστολή των αποκοπών, οι σχετικές διαδικασίες εναντίον των καταναλωτών θα έπρεπε να είχαν ήδη ενεργοποιηθεί.

Άλλωστε, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΔΕΗ, σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, οι εντολές αποκοπής εκδόθηκαν κανονικά από τη μηχανογραφική της (χωρίς να διευκρινίζει σε πόσους από τους 19.000 απλήρωτους λογαριασμούς αφορούν). Σύμφωνα πάντα με την επιχείρηση, κανονικά συνεχίζονται και πραγματοποιούνται αποκοπές ρεύματος σε οφειλέτες που έχουν παλαιότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ και οι οποίες είναι άσχετες με το ειδικό τέλος ακινήτων. Κατά τη ΔΕΗ, αυτό αφορά μόνο μια μικρή μειοψηφία των πελατών της, καθώς η συντριπτική τους πλειονότητα συνεχίζει να εξοφλεί κανονικά τους λογαριασμούς του.


http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/cff37ce8-85cc-455d-8003-7734417aaf03

No comments: