Wednesday 9 November 2011

Οι μειωμένες επιδοτήσεις για τα Φ/Β στη Βρετανία μπορεί να περικόψουν το μισό εργατικό δυναμικό

Η ανακοίνωση των νέων προτεινόμενων επιδοτούμενων τιμών για παραγωγή ηλιακής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί και να σημάνει για τις επιχειρήσεις του τομέα, μείωση προσωπικού έως και 50%.

Τα φωτοβολταϊκά είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Μεγάλη Βρετανία, με 25.000 άτομα να απασχολούνται σε αυτόν σήμερα, σε σχέση με δύο χρόνια πριν που ήταν μόλις 3000, σύμφωνα με μία έρευνα των Financial Times.

Ο Οργανισμός Ανανεώσιμης Ενέργειας και ο Σύνδεσμος Ηλιακής Ενέργειας της χώρας, εξέτασαν 140 επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών με σύνολο 4,055 άτομα προσωπικό, οι οποίες δήλωσαν ότι είναι πολύ πιθανό να μειώσουν τα άτομα στα 1,715, αν οι επιδοτούμενες τιμές εφαρμοστούν. Γύρω στο 56% δήλωσαν ότι θα αναγκαστούν να μειώσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους κατά το ήμισυ.

Ο νέος κατάλογος με τις εγγυημένες τιμές για τις ΑΠΕ ανακοινώθηκε στα τέλη του προηγούμενου μήνα, με τον Βρετανό υπουργό Κλιματικής Αλλαγής Ενέργειας, Creg Barker, να δηλώνει ότι το τρέχον σύστημα υποστήριξης είναι μη αποδεκτό.

Ωστόσο, έχουν προκληθεί μεγάλες αντιδράσεις στους επιχειρηματικούς κύκλους του εν λόγω τομέα, οι οποίοι αποδοκιμάζουν έντονα την ενέργεια.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/fotoboltaika/oi-meiomenes-epidotiseis-gia-ta-f/b-sti-bretania-mporei-na-perikopsoun-to-miso-ergatiko-dinamiko.html

No comments: