Wednesday 16 November 2011

Έντονες αντιδράσεις από τα συνδικάτα της ΔΕΗ μετά τις εξαγγελίες Παπακωνσταντίνου

Κάθετα αντίθετοι με την εξαγγελία, του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής δηλώνουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ.

Με ανακοινώσεις τους η ΓΕΝΟΠ και το Σωματείο «Σπάρτακος» της Πτολεμαΐδας προειδοποιούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τάσσονται κατά της πώλησης μονάδων και αντιπροτείνουν την παραχώρηση νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων σε ιδιώτες και

Σε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό ΠΕΚΑ η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για νεοφιλελεύθερες απόψεις και εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία οι αποφάσεις για το άνοιγμα της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ σε τρίτους δεν πρέπει να ληφθούν πριν εκδοθεί σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία αναμένεται στις 15 Δεκεμβρίου.

«Με την επιστολή μας αυτή για ύστατη φορά και με κάθε σοβαρότητα σας καλούμε έστω και τώρα να αναθεωρήσετε την στάση σας και να εγκαταλείψετε τα σχέδια τεμαχισμού και εκποίησης της τελευταίας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης της χώρας», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ. Υποστηρίζει ακόμη ότι η πολιτική αυτή θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και απώλεια θέσεων εργασίας.

«Η βιασύνη σας αυτή, σας εκθέτει ανεπανόρθωτα και αποκαλύπτει το ρόλο το δικό σας αλλά και της κυβέρνησης σας που δεν είναι άλλος από το να εκποιήσετε άρον – άρον την περιουσία του Ελληνικού λαού ,γι’ αυτό και σας καθιστούμε και προσωπικά υπεύθυνο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το Σωματείο «Σπάρτακος» αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για δημιουργία θυγατρικών στην παραγωγή και ζητά, αντί για πώληση μονάδων, δημοπράτηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων λιγνίτη σε Δράμα και Ελασσόνα και να προχωρήσει η κατασκευή των μονάδων που προγραμματίζει η ΔΕΗ σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/08f1b0d9-11f0-4057-8514-4c487bc404b5

No comments: