Saturday 5 November 2011

Κρίσιμα τα “ηλιακά” σχέδια της Ινδίας

Το κόστος ηλιακής ενέργειας στην Ινδίας θα μπορούσε να πέσει κάτω από το 40% μέχρι το 2015 επιτρέποντας στην ηλιακή βιομηχανία να ανταγωνιστεί το πετρέλαιο και τις επιχειρήσεις φυσικού αερίου χωρίς την βοήθεια κρατικών επιδοτήσεων.

Η ηλιακή τεχνολογία θα μπορούσε να παρέχει την μια κιλοβατώρα ενέργειας για 7 με 8 ρουπίες στα επόμενα χρόνια κάτω από το σημερινό 11 με 12 ρουπίες λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της και της αύξησης της αποδοτικότητας.

Αυτό θα επέτρεπε στην ηλιακή ενέργεια να γίνει μια πιο βιώσιμη επιλογή σε σχέση με τον άνθρακα που πωλείται 2 ρουπίες ανά μονάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα έπαυε η Ινδία να είναι η τρίτη στην Ασία ρυπογόνα χώρα από παράγωγα άνθρακα και θα ενίσχυε την οικονομία της.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που εκδόθηκαν το 2009 η Ινδία μέχρι το 2013 θα παράγει ενέργεια 1.300μεγαβάτ (MW) ενώ μέχρι το 2022 θα παράγει 20 γιγαβάτ (GV).Πρόκειται για συνολικές επενδύσεις 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Lanco Solar επιλέχθηκε ανάμεσα σε 37 εταιρίες για την κατασκευή ηλιακών σταθμών στη Ινδία με σκοπό να δώσει ώθηση στον συγκεκριμένο τομέα που φαίνεται πως η χώρα είναι πίσω.

Η Lanco Solar έχει εξασφαλίσει ήδη αρκετά έργα για το κράτος, συμπεριλαμβανομένων και την κατασκευή εργοστασίων παραγωγής ηλιακών πάνελ καθώς επίσης και ηλιακούς σταθμούς ενέργειας στο Πουντζάμπ. Στόχο είναι η ενίσχυση της ηλιακής απόδοσης της χώρες στα 500 μεγαβάτ (MW) μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.


http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Κρίσιμα_τα_ηλιακά_σχέδια_της_Ινδίας

No comments: