Thursday 3 November 2011

«Ναι» στην πυρηνική ενέργεια λένε οι αναδυόμενες οικονομίες

Η ανάγκη ικανοποίησης της αυξανόμενης ενεργειακής ζήτησης, κρατώντας παράλληλα σταθερές τις τιμές των καυσίμων, ενδέχεται να οδηγήσει τις κυβερνήσεις πολλών κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας να στραφούν στην πυρηνική ενέργεια, παρά τα ζητήματα ασφαλείας που εγείρονται.

Μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα, την χειρότερη πυρηνική καταστροφή των τελευταίων 25 ετών, ορισμένες χώρες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να εγκαταλείψουν την πυρηνική ενέργεια, υπό τον φόβο ενός νέου ατυχήματος.

Ωστόσο, οι αναδυόμενες και «ενεργειακά πεινασμένες» οικονομίες της Νοτιοανατολικής Ασίας δεν μπορούν να αντέξουν τις εναλλακτικές, που είναι η αύξηση της εισαγωγής καυσίμων ή υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων σε έργα ΑΠΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της βιομηχανίας που συμμετείχαν αυτή την εβδομάδα σε ενεργειακό συνέδριο στη Σιγκαπούρη, δήλωσαν ότι χώρες όπως η Ταϊλάνδηκαι η Μαλαισία, που μετά τη Φουκουσίμα εξέταζαν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την πυρηνική ενέργεια, τώρα εκφράζουν την πεποίθηση ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο.

http://www.econews.gr/2011/11/03/puriniki-energeia/

No comments: