Wednesday 2 November 2011

Με διαδικασίες εξπρές η συζήτηση για το ειδικό τέλος στο ΣτΕ

Στις 2 Δεκεμβρίου ξεκινάει με διαδικασίες εξπρές η συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές έχουν κατατεθεί κατά του έκτακτου ειδικού τέλους, που θα εισπραχθεί μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Παναγιώτης Πικραμμένος, όρισε τη 2η Δεκεμβρίου 2011 ως ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια των αιτήσεων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Καλαμάτας, του Σωματείου.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των ιδιοκτητών που έχουν προσφύγει κατά του έκτακτου τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, περιλαμβάνεται και ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας 48 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος αδυνατεί να πληρώσει το επίμαχο τέλος, που ανέρχεται στα 350 ευρώ, καθώς, το μηνιαίο εισόδημά του είναι στα 361 ευρώ και το ετήσιο 4.332 ευρώ.

Μάλιστα, κατέθεσε στο ΣτΕ και αίτημα πενίας (φτώχειας), προκειμένου, λόγω της οικονομικής αδυναμίας του, να του διοριστεί δικηγόρος για να τον εκπροσωπήσει στο δικαστήριο, ενώ κατέθεσε και αίτηση αναστολής, η οποία εξετάζεται από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με την εκδίκαση της προσφυγής, που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου 2011.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση για ακύρωση της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του νέου τέλους-φόρου (Ν. 4021/2011).

Οι φοροτέχνες υπογραμμίζουν και αυτοί με τη σειρά τους ότι το νέο ειδικό τέλος είναι αντίθετο στις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας (άρθρο 25 Συντάγματος), της ισότητας (άρθρο 4) και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5), ενώ προσβάλλει και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια (άρθρο 2).

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/44c86ab5-d188-472b-aba0-f2e4842f5f30

No comments: