Saturday 19 November 2011

Η παρουσία της «Ικτίνος» στα αιολικά

Αύξηση του κύκλου εργασιών και των προ φόρων κερδών εμφάνισε στο εννεάμηνο η εταιρεία Ικτίνος, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής, κάτι το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη λειτουργία του πρώτου αιολικού πάρκου στο νομό Δράμας (έσοδα 1,55 εκατ. ευρώ).

Στον τομέα της αιολικής ενέργειας, ο Όμιλος δραστηριοποιείται μέσω της εταιρίας ΙΔΕΗ Α.Ε., στην οποία κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της. Η ΙΔΕΗ Α.Ε. λειτουργεί ήδη το πρώτο αιολικό της πάρκο στην περιοχή «Μεγαλοβούνι» στο Δήμο Νικηφόρου του Νομού Δράμας ισχύος 19,8 MW, και έλαβε την αντίστοιχη άδεια λειτουργίας τον Μάρτιο του 2011. Επίσης η ΙΔΕΗ Α.Ε. διαθέτει άδεια εγκατάστασης θα κατασκευάσει αιολικό πάρκο ισχύος 8,0 MW στην περιοχή «Σύνορα» στο Δήμο Νικηφόρου του Νομού Δράμας, και αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2013.

Παράλληλα, η ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο πρόγραμμα της για την δυναμική της παρουσία στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έχει δημιουργήσει τις ακόλουθες κατά 100% θυγατρικές εταιρίες :

α) ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΕΓΑ ΙΣΩΜΑ Α.Ε. Διαχειρίζεται το αιολικό πάρκο ΜΕΓΑ ΙΣΩΜΑ στον Νομό Φθιώτιδας, ισχύος 24 MW,

β) ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΟ Α.Ε. Διαχειρίζεται τα αιολικά πάρκα ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΟ Ι, ισχύος 18 MW και ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΟ ΙΙ, ισχύος 10,8 MW, στον Νομό Γρεβενών,

γ) ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΥΚΟΦΩΛΙΑ Α.Ε. Διαχειρίζεται το αιολικό πάρκο ΛΥΚΟΦΩΛΙΑ στον Νομό Δράμας, ισχύος 9 MW.

Για τα παραπάνω έχει λάβει άδειες παραγωγής και βρίσκεται στο στάδιο υποβολής των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την χορήγηση αδειών εγκατάστασης.

Συνολικά, ο Όμιλος ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ διαθέτει:

α) Αιολικά πάρκα σε λειτουργία 19,8 MW

β) Αιολικά πάρκα υπό κατασκευή 8 MW

γ)Αιολικά πάρκα με άδεια παραγωγής 61,8 MW Σύνολο 89,6 MW.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/aiolika/i-parousia-tis-iktinos-sta-aiolika.html

No comments: