Wednesday 16 November 2011

Στρατηγικό σύμβουλο για την υλοποίηση του σχεδίου "Ηλιος" αναζητά το υπ. Οικονομικών

Στρατηγικό και οικονομικό σύμβουλο για την εξειδίκευση και την υλοποίηση του ελληνογερμανικής εμπνεύσεως σχεδίου "Ηλιος" που φιλοδοξεί να αποπληρώσει περί τα 15 δισ. ευρώ δημοσίου χρέους με εξαγωγές ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη, αναζητά και επισήμως η ελληνική κυβέρνηση.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε χθές στην ιστοσελίδα του υπουργείου οικονομικών, δημοσιεύτηκε στις 7 Νοεμβρίου και έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος την 25η Νοεμβρίου.

Στην πρόσκληση επισημαίνεται ότι το σχέδιο "Ηλιος" είναι μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα, δεδομένου ότι η κυβέρνηση προυπολογίζει έσοδα 15 δισ. ευρώ από την υλοποίησή του.

Αναφέρεται επίσης ότι το σχέδιο θα υλοποιηθεί με διακρατικές ή πολυμερείς συμφωνίες με άλλες ευρωπαικές χώρες, κυρίως μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων παραχώρησης στις οποίες θα περιλαμβάνονται άδειες αποκλειστικής χρήσης για την εγκατάσταση ηλιακών πάρκων σε κρατικές εκτάσεις. Το σχέδιο θα αναπτυχθεί σε τρεις φάσεις, εκ των οποίων η αρχική περιλαμβάνει την εγκατάσταση 2 γιγαβάτ ηλιακής ενέργειας τα οποία προορίζονται για άμεση εξαγωγή.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/7d3afbf3-00eb-4643-8061-dff15a7d0901

No comments: