Friday 4 November 2011

Ενεργειακή αναβάθμιση για το Πανεπιστήμιο Πατρών

Ως μοντέλο οικολογικού κτιρίου και για άλλα πανεπιστήμια αναμένεται να λειτουργήσει το κτίριο της σχολής των Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών μετά τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ένταξη στο ΕΣΠΑ με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Σύμφωνα με τις μελέτες στο κτίριο σχολής των Μηχανολόγων Μηχανικών θα γίνουν παρεμβάσεις με στόχο να βελτιωθεί η μόνωση και να υπάρχει καλύτερη απόδοση στην θέρμανση. Στο πλαίσιο των ίδιων εργασιών πρόκειται να αντικατασταθούν οι πόρτες και τα παράθυρα.

Επίσης προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελς, ώστε να εξασφαλιστεί η ενεργειακή αυτοτέλεια των γραφείων, των αιθουσών διδασκαλίας, καθώς και των εργαστηρίων, ώστε να σταματήσει η παροχή ενέργειας από το δίκτυο ηλεκτρισμού.

Πάντως στους στόχους του πανεπιστημίου είναι η δημιουργία ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου με δυναμικότητα 1MW, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Ιδρύματος. Όσον αφορά την πηγή της χρηματοδότησης, αναζητούνται, αυτήν την χρονική περίοδο, προγράμματα είτε του υπουργείου Περιβάλλοντος, είτε της Περιφέρειας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_3108.html

No comments: