Wednesday 2 November 2011

"Πράσινο φως" για το φωτοβολταϊκό της Εκκλησίας

Όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση επενδύσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, βρίσκεται η Εκκλησία της Ελλάδος καθώς χθες τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) έδωσαν το πράσινο φως ώστε να προχωρήσουν οι συνομιλίες που έχει ξεκινήσει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με το Κατάρ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΔΙΣ, ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε για τις επαφές που είχε με τον εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα με στόχο την αξιοποίηση της ακίνητης εκκλησιαστικής εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται έντονα το ενδεχόμενο εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου μεγάλης ισχύος αλλά και η ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας ενώ σε πρώτη φάση το ακίνητο που φαίνεται να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον είναι οικόπεδο 85 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Σημειώνεται ότι η πρόθεση της αρχιεπισκοπής δεν είναι να πουλήσει μέρος της ακίνητης περιουσίας της αλλά η ενοικίασή της για την επόμενη εικοσαεία.

Μάλιστα, ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι οι συνομιλίες με το Κατάρ μπορούν να επεκταθούν και στην αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας που ανήκει στις μητροπόλεις.

Όπως τονίζουν πάντως πηγές από την Αρχιεπισκοπή, σε κάθε περίπτωση, οι αποδόσεις των επενδύσεων θα διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/5c7980e9-2ea6-43f1-8a85-9123b583807a

No comments: