Sunday 6 November 2011

Σαμαράς-Παπανδρέου αποφάσισαν κυβέρνηση συνεργασίας απόψε

Αποφάσισαν τελικά την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου μετά από συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας.

Από τις πρώτες πληροφορίες που ακούσαμε από τα κανάλια, δεν θα συμμετέχει μέσα ο Γιωργάκης ούτε ο Αντωνάκης. Τα πρόσωπα που θα υπάρχουν σε αυτή την νέα κυβέρνηση θα αποφασιστούν αύριο. Φήμες λένε οτι η νέα κυβέρνηση θα έχει δύο αντιπροέδρους, ο ένας ο νύν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο δεύτερος θα είναι πρόσωπο της ΝΔ.

Το μόνο θετικό για εμένα είναι οτι δεν θα είναι ο ΓΑΠ μέσα ο οποίος έκανε την χώρα μας άνω κάτω με τις πολιτικές του επί 2 έτη. Επίσης το 1ο αρνητικό στοιχείο το οποίο προέρχεται από φήμες είναι οτι θα βρίσκεται ο Μπένι. Ο οποίος πήρε ένα σωρό έκτακτες εισφορές το αντισυνταγματικότατο χαράτσι στα ακίνητα και πολλά άλλα.

Οτι και να αποφασιστεί για εμένα ένα είναι το ζουμί της υπόθεσης. Είτε θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρξουν νέες επενδύσεις και ανάπτυξη τα οποία με την σειρά τους θα φέρουν μείωση ανεργίας και θα ανασάνουν οι φορολογούμενοι, είτε θα συνεχιστούν οι ίδιες οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης ΜΠΑΤΣΟΚ, όπως έκτακτες εισφορές φόροι αλληλεγγύης και μια άνευ προηγουμένου φορομπιχτική πολιτική απέναντι στα ακίνητα και τους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι σε απόγνωση πλέον κοιτάνε πως και πως να τα πουλήσουν και να τα ξεφορτωθούνε σε μια παγωμένη αγορά ακινήτων που δεν πωλείτε τίποτα.

Ελπίζω και θέλω να ελπίζω μέχρι μεθαύριο οτι θα επιλεχθεί ένας ικανότατος υπουργός οικονομικών που θα γνωρίζει από οικονομικά από τις αγορές και άλλα τεχνοκρατικά θέματα και όχι όπως οι δύο υπουργοί οικονομικών που είχαμε επί ΜΠΑΤΣΟΚ. Ελπίζω οτι όλα τα πρόσωπα θα είναι ικανά και ευρίας αποδοχής στον κόσμο.

Επίσης, όπως έγραψε και κάποιος αναγνώστης στο tro-ma-kti-ko, ελπίζω να μην υποταχθούμε στις εντολές τροίκας, να μην γίνουμε μαριονέτες τους, καθώς και να μπεί στον χρονοντούλαπο της ιστορίας το πολιτικό τζάκι των Παπανδρεϊδων, όπως μπήκε και το Καραμανλείκο το 2009.

Ουσιαστικά λοιπόν η κυβέρνηση που θα έχουμε θα είναι παρόμοια με αυτές του 1990-91 με τον Ζολώτα τον Τζανετάκη και μερικούς άλλους που δεν τα θυμάμαι κιόλας γιατί τότε ήμουν μωράκι ακόμα.

Άντε και με το καλό οι πρόωρες εκλογές να τελειώνουμε.

No comments: