Wednesday 16 November 2011

Σαμαράς: Να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν

Να μην κόβεται το ρεύμα στους πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στους οποίους περιλαμβάνεται και το ειδικό τέλος ακινήτων, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για πυροδότηση εκρήξεων.

Ο Α.Σαμαράς επανέλαβε την υποστήριξη της ΝΔ στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου χαρακτηρίζοντας ωστόσο το νέο κυβερνητικό σχήμα « προϊόν ανάγκης για να ανορθωθεί η αξιοπιστία της χώρας, να διασφαλιστεί η ομαλότητα στο εσωτερικό και να αποφευχθεί η έξοδος από το ευρώ».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ επανέλαβε ότι «την αποστολή της την έχουμε ορίσει σαφώς» και περιέγραψε το τρίπτυχο να ξεμπλοκάρει η 6η δόση, να προωθηθεί η ολοκλήρωση της νέας δανειακής σύμβασης και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, έδωσε σαφή απάντηση στις αιτιάσεις για την επιμήκυνση της θητείας της κυβέρνησης λέγοντας ότι «όσοι προσπαθούν να επιμηκύνουν την θητεία της την υπονομεύουν αυτήν την κυβέρνηση δεν την ευνοούν».

Πρόσθεσε ότι «η ομαλότητα θα εξασφαλιστεί στο επόμενο τρίμηνο, όσο ο λαός γνωρίζει ότι μετά θα του δοθεί η ευκαιρία να εκφραστεί». Σε αντίθετη περίπτωση (επιμήκυνση της θητείας της) εκτίμησε ότι θα υποκινηθεί κοινωνική έκρηξη.

Για άλλη μια φορά αρνήθηκε να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητεί το Eurogroup λέγοντας ότι «την μεγαλύτερη δέσμευση που μπορεί να δώσει ένα κόμμα από το να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση, ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία του Οκτωβρίου».

Πάντως, επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σημαντική και ότι είναι αυτονόητο ότι η ΝΔ θα τη στηρίξει για να πετύχει την αποστολή της.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/8434eb35-1bbc-476f-bc1d-8198e119e88a

No comments: