Saturday 19 November 2011

Φυσικό αέριο: Άρχισαν τα παράπλευρα οφέλη για την Κύπρο

Θυγατρική εταιρεία στην Κύπρο δημιούργησε η μαλτέζικη Medserv plc η οποία ειδικεύεται σε παροχή υπηρεσιών logistics σε εταιρείες που διεξάγουν υπεράκτιες εργασίες σε σχέση με υδρογονάνθρακες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει δημιουργήσει την Medserv (Cyprus) Limited, η οποία περιλαμβάνει και την ίδια ως βασική μέτοχο αλλά κι άλλες εταιρείες. Όπως αναφέρει το Sigma Live, ήδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τις αρμόδιες αρχές για να εξασφαλίσει τόσο αποθήκες όσο και χώρο από τον οποίο να μπορεί να εκτελεί τις εργασίες της (σ.σ. αποβάθρα).

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει πως ήδη επικοινώνησε με σημαντικούς πελάτες της για τη συγκεκριμένη εξέλιξη οι οποίοι της ανέφεραν πως αναμένουν με ανυπομονησία από την Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει στο δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων.
Αξίζει να αναφερθεί πως στο site της Medserv αναφέρονται ανάμεσα σ’ άλλα τα ακόλουθα ονόματα ως πελάτες της εταιρείας: Saipem, British Gas Tunisia, Exxon, Petrobas, Gazprom και Nippon.

Αν και πρόκειται για μικρή εταιρεία, με κύκλο εργασιών το πρώτο εξάμηνο του 2011 3.2εκ. (7εκ. εξάμηνο του 2010) ωστόσο θεωρείται ότι αποτελεί ένα καλό σημάδι των εξελίξεων που θα φανούν το επόμενο διάστημα σε θέματα ενέργειας.

Οι αρμόδιοι ευελπιστούν πως με το νέο γύρο αδειοδοτήσεων και την κάθοδο κι άλλων κολοσσών στο νησί θα ανοίξει ο δρόμος και για νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και περαιτέρω αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του νησιού.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=51942

No comments: