Thursday 3 November 2011

Μειώνουν την παραγωγή τους οι Κινέζοι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών

Οι Κινέζοι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών σκοπεύουν να περιορίσουν την παραγωγή τους ώστε να διοχετεύσουν στην αγορά ποσότητες από τα αποθέματά τους και να μειώσουν το κόστος, σε μια περίοδο χαμηλών τιμών και υπερπροσφοράς.

Εταιρείες όπως η JA Solar και η Suntech Power ανακοίνωσαν ότι θα επιβραδύνουν την παραγωγή στα εργοστάσιά τους διότι έχουν αυξηθεί πολύ τα αποθέματα κατά το φετινό έτος. «Υπάρχει αρκετή προσφορά για να καλυφθεί η ζήτηση», τόνισε ο Λιού Γιονγκ, αντιπρόεδρος της JA Solar, επιβεβαιώνοντας την είδηση. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια παγκοσμίως, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ήδη, η παραγωγή σε ορισμένα εργοστάσια έχει πέσει στο 75%, ενώ ορισμένες μικρομεσαίες εταιρείες την έχουν περιορίσει ακόμα και στο 50% ή και χαμηλότερα. «Η τιμή έχει υποχωρήσει και έχουμε απώλειες», υπογράμμισε ο Τζιανχούα Ζάο, υπεύθυνος τεχνολογίας στην ChinaSunergy, δικαιολογώντας την απόφαση.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές της αγοράς θεωρούν ότι η υπερπροσφορά θα συνεχιστεί μέχρι τους πρώτους μήνες του 2012, καθώς οι κινήσεις αυτές χρειάζονται χρόνο για να επιδράσουν στην αγορά και στις τιμές.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/fotoboltaika/meionoun-tin-paragogi-tous-oi-kinezoi-kataskeiastes-fotoboltaikon.html

No comments: