Tuesday 8 November 2011

Coral: Βελτιωμένα καύσιμα εξοικονόμησης στα πρατήρια Shell

Τα νέα καύσιμα Shell FuelSave Unleaded και Shell FuelSave Diesel, τα οποία θα αντικαθιστούν την απλή αμόλυβδη και το πετρέλαιο κίνησης, με συγκριτικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση καυσίμου, διατίθενται από χθες στα πρατήρια της Shell, τα οποία διαχειρίζεται η Coral στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τα πιο εξελιγμένα καύσιμα οικονομίας που έχει δημιουργήσει ποτέ η Shell, και στην Ελλάδα θα αντικαταστήσουν την απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων χωρίς επιπλέον κόστος.

Όπως σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της Coral Γ. Θωμαΐδης κατά την παρουσίαση των νέων καυσίμων, σε μια περίοδο εκτεταμένης κρίσης σε όλους τους κλάδους, η Coral, επικεντρώνεται στη διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

O κ. Θωμαΐδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πλαίσιο της παρουσίασης στην κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά σημειώνοντας ότι από την έναρξη της κρίσης το 2009 η μείωση της κατανάλωσης συνολικά στην αγορά καυσίμων φτάνει το 20%, ποσοστό που κατανέμεται στη διετία ως εξής: 10% έως 11% το 2010 και 9 έως 10% το 2011.

Όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης διαψεύστηκαν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι μετά τον Απρίλιο η αγορά θα βρει τον «πάτο του βαρελιού». Για τη Shell πάντως τόνισε ότι κατάφερε μέσα στο δύσκολο περιβάλλον να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της κατά λίγο λιγότερο από 1%.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της Shell η αμόλυβδη Shell Fuel Save Unleaded 95 οκτανίων περιορίζει τις απώλειες ενέργειας στον κινητήρα, λιπαίνοντας τα σημεία όπου τα συνηθισμένα λιπαντικά κινητήρων είναι λιγότερο αποτελεσματικά π.χ. τα ελατήρια συμπίεσης των εμβόλων. Η μείωση των απωλειών ενέργειας έχει ως αποτέλεσμα να διατίθεται περισσότερη ενέργεια για την κίνηση των τροχών και να εξοικονομείται έως και 1 λίτρο σε κάθε γέμισμα (σε γέμισμα 50 λίτρων).

Επίσης περιέχουν ειδικά απορρυπαντικά που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούνται οι βαλβίδες εισαγωγής καθαρές, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα και άρα συμβάλλοντας και έτσι στην οικονομία καυσίμων. Στο νέο πετρέλαιο κίνησης Shell FuelSave Diesel προκαλούν πιο αποτελεσματική ανάφλεξη και καύση από ότι το απλό πετρέλαιο κίνησης, κάτι που συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική καύση στον κινητήρα. Επιπλέον, τα νέα συστατικά αποτρέπουν την συσσώρευση επικαθίσεων στον κινητήρα συμβάλλοντας στη βελτίωση της απόδοσης του και άρα στην οικονομία καυσίμου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Ελλάδα είναι η 15η χώρα στον κόσμο που θα κυκλοφορήσουν τα συγκεκριμένα καύσιμα, τα οποία η Shell τονίζει ότι οδηγούν σε οικονομία 1 λίτρου ανά γέμισμα από την πρώτη κιόλας φορά.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/5ff65e5c-0343-481e-b78d-f6d81beef9bb

No comments: