Thursday 3 November 2011

Πιστοποίηση με το πρότυπο EN 62446:2009 για τα φωτοβολταϊκά της Positive Energy

Η Positive Energy, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής φωτοβολταϊκών έργων, συνεχίζει να ακολουθεί τις επιταγές του σύγχρονου επιχειρείν και να χρησιμοποιεί καινοτόμα εργαλεία που επιβεβαιώνουν την εμπορική της τοποθέτηση, η οποία βασίζεται στην υψηλή ποιότητα έργων. Στα πλαίσια αυτά έλαβε πιστοποίηση για δύο φωτοβολταϊκές της εγκαταστάσεις στην Κρήτη συνολικής ισχύος 160 kWp σύμφωνα με το ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 62446:2009 από το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών (AML), το οποίο αποτελεί διαπιστευμένο Φορέα Ελέγχου Φ/Β Εγκαταστάσεων από τον ΕΣΥΔ.

Η διαδικασία περιελάμβανε τον έλεγχο και την έγκριση των μελετών εφαρμογής, την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων και τη διενέργεια μετρήσεων και ηλεκτρικών δοκιμών στα κυκλώματα AC και DC. H Positive Energy, στα πλαίσια της πολιτικής διοίκησης ολικής ποιότητας που εφαρμόζει, η οποία θέτει στο επίκεντρο τη συνέπεια των εργαζομένων της απέναντι σε κάθε δέσμευση, τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των έργων της και κατ’ επέκταση την ικανοποίηση των πελατών της, ενημερώνεται διαρκώς για κάθε νέο Πρότυπο και διαδικασία που μπορεί να προσδώσει προστιθέμενη αξία στα έργα της και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη για τους επενδυτές-πελάτες της.

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Εταιρείας, κ. Κυριάκος Αγιαννίδης, δήλωσε σχετικά:

«H Positive Energy, με σταθερό γνώμονα την απόλυτη έμφαση στην τεχνική ποιότητα των έργων που αναλαμβάνει, τη βελτιστοποίηση της απόδοσής τους και τη συνέπεια στις δεσμεύσεις της, ολοκληρώνει με επιτυχία την πρώτη της συνεργασία με τo AML. Δραστηριοποιούμαστε σε μια αγορά που στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η χαμηλότερη τιμή εξακολουθεί δυστυχώς να αποτελεί το πιο σημαντικό κριτήριο ανάθεσης, παραγνωρίζοντας τη σημασία της ποιότητας και της αξιοπιστίας. Σε αυτό το περιβάλλον, η εταιρεία μας επιμένει στην επιλογή του να διαπρέπει όχι στην επίτευξη της χαμηλότερης τιμής αλλά στο συνδυασμό της ανταγωνιστικής τιμής με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Ήδη έχουμε αρκετά δείγματα εγκαταστάσεων στην Ελλάδα με σημαντικές τεχνικές αστοχίες που είτε μεταφράζονται σε έλλειψη εφαρμογής κανόνων ασφαλείας είτε σε μειωμένη αξιοπιστία, είτε σε μειωμένη απόδοση. Επιμένουμε συνεπώς σε αυτό που ισχυριζόμαστε εδώ και αρκετά έτη, ότι δηλαδή η επιλογή της πιο φθηνής λύσης τελικά αποδεικνύεται η πιο ακριβή. Δεν είναι τυχαίο το ότι, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, πιστοποίηση βάσει του προτύπου EN 62446 έχουν λάβει έργα από μόλις τρεις κατασκευάστριες εταιρείες στην Ελλάδα. Δεν αρκούμαστε λοιπόν στο να λέμε ότι παραδίδουμε ποιοτικά έργα. Το αποδεικνύουμε εμπράκτως.»

Ιδιοκτήτης των εν λόγω Φ/Β εγκαταστάσεων είναι η εταιρεία "Ενεργειοδομή Ο.Ε.". O Γενικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Χαρδαλιάς δήλωσε σχετικά: «Είμαι υπερήφανος που υλοποίησα με την Positive Energy τα δύο πιο άρτια κατασκευασμένα έργα στην Κρήτη, στην οποία τα εν λόγω έργα είναι και τα μοναδικά έως σήμερα που έχουν λάβει πιστοποίηση κατά το πρότυπο ΕΝ 62446».

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/aa4b8f7d-9261-4743-8280-54d52f4bed96

No comments: