Wednesday 9 November 2011

Σοβαρά τραυματίας στην πλατφόρμα της Noble Energy

Μέλος του πληρώματος ολλανδικής υπηκοότητας τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εργασιών επί της πλατφόρμας «NOBLE HOMER FERRINGTON» και το κέντρο ελέγχου της πλατφόρμας ζήτησε την... άμεση ιατρική συνδρομή του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), ανακοίνωσε το Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας.

Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων αποφασίστηκε η άμεση αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΚΣΕΔ μέσα στο πλαίσιο εφαρμογής του ειδικού σχεδίου υποστήριξης της πλατφόρμας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα αποστέλλοντας από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς την πλατφόρμα που βρίσκεται σε απόσταση 103 ναυτικών μιλίων (191 χιλιόμετρα) ελικόπτερο της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας στο οποίο επέβαινε και εθελοντής νοσηλευτής.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την εισαγωγή του τραυματία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Εξετάστηκε από ορθοπεδικό ιατρό, έγιναν αναλύσεις και όλες οι σχετικές εξετάσεις. Στη συνέχεια ο τραυματίας, αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη, υπόγραψε και απολύθηκε από το Νοσοκομείο για να μεταβεί στη χώρα του για θεραπεία.

Για το θέμα ενημερώθηκε αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών και η ολλανδική πρεσβεία προκειμένου να ενημερωθούν οι συγγενείς του τραυματία.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/noble-energy.html

No comments: