Saturday 19 November 2011

Το project "Helios" στις Βρυξέλλες

Οι βασικές παράμετροι του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου εξαγωγής Ηλιακής Ενέργειας «Ήλιος» και η συμβολή του στην ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας αλλά και στην προώθηση των στρατηγικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή, θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, οι ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μαριλένα Κοππά και Άννυ Ποδηματά.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα παρουσιάσει το σχέδιο «Ήλιος» και θα ακολουθήσει η παρέμβαση του Επιτρόπου Ενέργειας κ. Guntner Oettinger, ο οποίος θα παρουσιάσει τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικότερα θα αναπτύξει τις συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα στο «Ήλιος» και στην προώθηση του φιλόδοξου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των Ενεργειακών υποδομών και ειδικότερα του Δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης με παρεμβάσεις τους η αναπληρωτής γενική γραμματέας EPIA κ. Ελένη Δεσπότου (European Photovoltaic Industry Association – Ευρωπαϊκή Ένωση Φωτοβολταϊκών), καθώς και ο ευρωβουλευτής της Ομάδας των Πρασίνων Claude Tourmes που υπήρξε ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Έκθεσης για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο 20% έως το 2020.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/1aa42966-7726-4535-bee5- 451a51 bd d2b8

No comments: