Wednesday 2 November 2011

Schneider Electric: εγκαινίασε σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Εσθονία

Η Schneider Electric, o παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και η EMT, κορυφαία εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην Εσθονία, εγκαινίασαν στις 4 Οκτωβρίου 2011 τον πρώτο δημόσιο γρήγορο σταθμό φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα με λύση πληρωμής μέσω κινητών συσκευών στην περιοχή της Βαλτικής, στο λιμάνι Τάλιν (Εσθονία).

Η λύση που αναπτύχθηκε από τους δύο συνεργάτες συνδυάζει την υποδομή τεχνολογίας ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα της Schneider Electric, που επιτρέπει να φορτίζει το 80% μίας μπαταρίας σε λιγότερο από 15 λεπτά, με την in-house λύση πληρωμής μέσω κινητών συσκευών της EMT.

Η λύση δίνει τη δυνατότητα να φορτισθούν οι μπαταρίες του οχήματος με ασφάλεια και προσαρμόζει τη φόρτιση ανάλογα με τις ανάγκες των οχημάτων και της ενέργειας που είναι διαθέσιμη στο δίκτυο. Χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα τηλεπικοινωνιών, οι φορτιστές «ενημερώνουν» τους χρήστες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την κατάσταση φόρτισης και στέλνουν πληροφορίες στον ιδιοκτήτη του οχήματος, όταν η διαδικασία φόρτισης ολοκληρωθεί.

«Ο πρώτος δημόσιος γρήγορος σταθμός φόρτισης είναι ένα τέλειο παράδειγμα της απλής, αποδοτικής και προσιτής λύσης φόρτισης για τους τωρινούς και τους μελλοντικούς χρήστες ηλεκτρικού οχήματος στην Εσθονία» δήλωσε ο Kari Laine, Πρόεδρος της Schneider Electric για τη Φινλανδία και τις χώρες της Βαλτικής. Και προσθέτει: «Συνδυάζοντας την εμπειρία τους, η EMT και η Schneider Electric είναι σήμερα σε θέση να παρουσιάσουν στους καταναλωτές μια μοναδική λύση για διαχείριση και πληρωμή της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.»

«Η ανάπτυξη ενός συστήματος για πληρωμή φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω κινητών συσκευών είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση και μια ευκαιρία να προσφέρουμε στους καταναλωτές μια νέα και πρωτοποριακή υπηρεσία, χρησιμοποιώντας την εντεκάχρονη εμπειρία της EMT στην κινητή διαχείριση της στάθμευσης στις πόλεις. Με την υπηρεσία που αναπτύχθηκε από την EMT, οι συνδρομητές οποιουδήποτε παρόχου κινητής τηλεφωνίας μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρική ενέργεια για το αυτοκίνητο και να παρκάρουν χωρίς να έχουν κάνει εγγραφή. Για τους καταναλωτές, αυτό σημαίνει σημαντική βελτίωση της υπηρεσίας και ευκολία στη χρήση».

Σύμφωνα με τον Allan Kiil, μέλος του Δ.Σ. του AS Tallina Sadam, η δημιουργία σταθμού φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα από τη Schneider Electric και την EMT στο λιμάνι Τάλιν, δεν έχει μόνο πρακτική χρήση, αλλά και συμβολική σημασία για το λιμάνι. «Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ιδιαιτέρως η χρήση της πράσινης ενέργειας, είναι μία από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες του λιμένα Τάλιν. Για το λόγο αυτό η τοποθεσία του σταθμού φόρτισης σε ένα από τα μεγαλύτερα κομβικά σημεία της πόλης είναι ευπρόσδεκτη και πολύ σημαντική», τόνισε ο Kiil.

Η Schneider Electric και η EMT θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους για να παρέχουν μέσω της τεχνογνωσίας τους αξιόπιστη υποδομή ηλεκτροκίνησης στην περιοχή της Βαλτικής.

http://www.econews.gr/2011/10/31/schneider-electric-ilektrika-autokinita/

No comments: