Friday 4 November 2011

Καινοτόμο πρόγραμμα διαστασιολόγησης φωτοβολταϊκών από τη Siemens

Τη διάθεση της νέας έκδοσης του λογισμικού διαστασιολόγησης SINVERT Select v2.4 στην ελληνική αγορά ανακοίνωσε η Siemens.

Το SINVERT Select είναι ένα πρόγραμμα διαστασιολόγησης που υπολογίζει την καλύτερη δυνατή λύση για φωτοβολταϊκά συστήματα που αξιοποιούν μετατροπείς (inverters) Siemens SINVERT. Οι πελάτες της Siemens μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν το λογισμικό μέσω του Διαδικτύου, από τη διεύθυνση www.siemens.com/sinvert-select.

Πρόκειται για ένα μοναδικό λογισμικό, το οποίο λαμβάνει υπόψη όλους τους λογικούς συνδυασμούς των μετατροπέων Siemens SINVERT με τους περισσότερους τύπους φωτοβολταϊκών πλαισίων που διατίθενται στην αγορά. Με το πρόγραμμα αυτό, η διαστασιολόγηση απαιτεί την εισαγωγή μόλις μερικών στοιχείων όπως η τοποθεσία, ο τύπος πλαισίου και το μέγεθος εγκατάστασης. Το SINVERT Select v2.4 είναι ιδιαίτερα φιλικό στη χρήση, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης διαστασιολόγησης. Για τους πιο έμπειρους και απαιτητικούς χρήστες, προσφέρεται η δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης, η οποία προσφέρει – μεταξύ άλλων – την ελευθερία επιλογής συγκεκριμένου μετατροπέα για τη διαστασιολόγηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το SINVERT Select v2.4 είναι το μόνο πρόγραμμα διαστασιολόγησης που διαθέτει βάση μετεωρολογικών δεδομένων για 24 ελληνικές πόλεις.

Παράλληλα, διαθέτει μια σειρά κορυφαίων χαρακτηριστικών στα οποία περιλαμβάνονται:

- Η δυνατότητα σύγκρισης λύσεων: Οι χρήστες μπορούν διαμορφώσουν μέχρι και 5 διαφορετικές λύσεις φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και να τις συγκρίνουν σε διπλανές στήλες.

- Η δυνατότητα χειροκίνητης διαστασιολόγησης: Αξιοποιώντας αυτό το χαρακτηριστικό, οι χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν μια ακριβέστερη και πιο ευέλικτη διαστασιολόγηση, να επιλέξουν διαφορετικούς τύπους μετατροπέων, αλλά και διαφορετική ποσότητα από κάθε τύπο.

- Η δημιουργία λίστας αγαπημένων: Οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν κάποιο τύπο φωτοβολταϊκού πλαισίου στα «αγαπημένα» για ταχύτερη πρόσβαση.

- Η διαστασιολόγηση με βάση συγκεκριμένες παραμέτρους: Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν χειροκίνητα την ακτινοβολία και τη θερμοκρασία των πλαισίων. Αυτές οι δύο παράμετροι επηρεάζουν τη μέγιστη ισχύ συνεχούς ρεύματος, άρα και τη διαστασιολόγηση της εγκατάστασης.

- Η πλήρως ενημερωμένη βάση δεδομένων φωτοβολταϊκών πλαισίων: Η βάση δεδομένων των πλαισίων έχει ανανεωθεί και περιέχει πάνω από 600 νέους τύπους. Έτσι, οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους συνολικά 6900 τύπους φωτοβολταϊκών πλαισίων για να προχωρήσουν στη διαστασιολόγηση της φωτοβολταϊκής τους εγκατάστασης.

Επιπλέον, τα διαθέσιμα στοιχεία για τη διαστασιολόγηση (τοποθεσίες, inverters και φωτοβολταϊκά πλαίσια) ανανεώνονται εύκολα και συνεχώς, καθώς υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης μέσω Διαδικτύου, απευθείας από το μενού του προγράμματος.

Το SINVERT Select είναι μια από τις ποιοτικές λύσεις λογισμικού που προσφέρει η Siemens, ώστε να βοηθήσει τους πελάτες της να επιτύχουν την αποδοτική και κερδοφόρο λειτουργία του φωτοβολταϊκού τους συστήματος. Σε συνδυασμό με τους κορυφαίους μετατροπείς της Siemens, οι λύσεις λογισμικού της εταιρείας μεγιστοποιούν την τεχνική αρτιότητα των εγκαταστάσεων, την ασφάλεια και την απόδοση μιας επένδυσης σε φωτοβολταϊκά συστήματα.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/8eb8be25-2431-41d0-816b-dae8a09ae9a6

No comments: