Wednesday 9 November 2011

"Αφανισμό" των κατασκευαστών φωτοβολταϊκών "βλέπει" η Trina Solar

Αφανισμό των περισσότερων κατασκευαστών φωτοβολταϊκού εξοπλισμού μέσα στα επόμενα χρόνια «βλέπει» η Trina Solar, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές φωτοβολταϊκών πάνελ παγκοσμίως.

Όπως υποστηρίζει η εταιρία, αιτία για αυτή την αρνητική προοπτική είναι η συνεχής μείωση των τιμών η οποία μειώνει και τα περιθώρια κέρδους, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις του κλάδου να καθίστανται μη βιώσιμες.

«Αυτή είναι η δεκαετία των συγχωνεύσεων και των εξαγορών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής Trina, Jifan Gao, σε συνέντευξή του.

«Από τώρα και μέχρι το 2015, που είναι η πρώτη φάση, τα δύο τρίτα περίπου από τους παίκτες θα τεθούν εκτός αγοράς», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις αμερικανικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης της Solyndra, έχουν κηρύξει πτώχευση αυτό το χρόνο, ενώ εταιρίες-κολοσσοί όπως η First Solar και η Yingli Green Energy, καταγράφουν σημαντική μείωση στις πωλήσεις και στις προβλέψεις κερδών.

Όπως σημειώνουν άνθρωποι της αγοράς, τα παραπάνω είναι άμεσα αποτελέσματα της αργής αύξησης της ζήτησης που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα αλλά και του ανταγωνισμού ο οποίος γίνει ολοένα και πιο έντονος.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/6b43e635-65cb-47b0-b94b-4f57b09d2947

No comments: