Thursday 29 March 2012

Αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Αθήνας από κάθε δραστηριότητα (διοικητική και εκπαιδευτική) την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30-03-2012


Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας στη συνεδρίασή του στις 28-03-2012 και σε συνέχεια της από 22-03-2012 σχετικής  απόφασης της Συνέλευσης του Ιδρύματος, αποφασίζει ομόφωνα την αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Αθήνας από κάθε δραστηριότητα (διοικητική και εκπαιδευτική) την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30-03-2012, διότι:

1.               Μειώθηκε ο τακτικός προϋπολογισμός του κατά 50% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009.
2.               Παράνομα και καταχρηστικά και χωρίς τη συγκατάθεσή του, στις 09-03-2012,  η Τράπεζα της Ελλάδος, με τα αποθεματικά του Ιδρύματος, αγόρασε ομόλογα  του ελληνικού δημοσίου, τα οποία στις 12-03-2012 υπέστησαν «κούρεμα» κατά 68%, με συνέπεια, σήμερα, η ονομαστική τους αξία να ανέρχεται σε 1,9 εκατ. ευρώ.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις και συνθήκες, το ΤΕΙ Αθήνας, ένα από τα μεγαλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, αδυνατεί να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς και να παρέχει το επίπεδο εκπαίδευσης και έρευνας που αρμόζει σε ένα Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Ελπίζουμε ότι θα εξευρεθεί άμεσα αποτελεσματική λύση στα θέματα που αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούν το Ίδρυμα. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή εξακολουθήσουν να υφίστανται οι υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το ΤΕΙ Αθήνας θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία του επ’ αόριστον.


Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας

2 comments:

Anonymous said...

Kala na pathoun poy nomizan oi teitzides oti tha apokthsoun epaggelmatika dikaiomata kai tha mas klepsoun tis doulies ton mixanikon kleista ola ta tei einai axrista me kouboures!

EnergyTechnology said...

Ξαναχτύπησαν πάλι τα trolls του anotata-tei.blogspot.com ? Μάλιστα.

Αφού ρε ανώνυμε@Mar 29, 2012 06:13 AM και το ΕΜΠ έχει προβλήματα με το κούρεμα των ομολόγων από την ΤτΕ κατά 70% και μάλιστα έχει υποστεί μεγαλύτερη ζημιά από οτι τα ΤΕΙ. Άρα λές μόνο το 50% της πραγματικότητας για να βγάλεις τις ψεύτικες αιτιολογίες σου. Καλά να πάθετε λοιπόν και εσείς.

Τα επαγγελματικά δικαιώματα κάποια στιγμή θα τα πάρουμε έτσι και αλλιώς οπότε άσκοπα γκρινιάζεις, μήπως θέλεις να μας δείξεις τώρα οτι το κούρεμα τωνν ομολόγων των ΤΕΙ έγινε από το ΤΕΕ? Ναί σε πιστέψαμε μην κλαίς άλλο.

Το αν τα ΤΕΙ είναι άχρηστα με κουμπούρες θα το κρίνουνε άλλοι και όχι εσύ. Ήδη το ΤΕΙ Κρήτης φιγουράρει στις καλύτερες θέσεις στις λίστες με τα ΤΕΙ της χώρας. Και κάτι άλλο, μην χάνεις τον χρόνο σου αν δεν έχεις να προσθέσεις κάτι σημαντικό στην είδηση.