Wednesday 28 March 2012

Φωτοβολταϊκά: δύο πάρκα ισχύος 57MWp από ΑΒΒ στη Βουλγαρία

Τον περασμένο μήνα η ΑΒΒ ανέλαβε την προμήθεια εξοπλισμού και παροχή υπηρεσιών για δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 57 MWp.

Τα δύο πάρκα είναι ισχύος 50,6 MWp και 5,88 MWp αντίστοιχα και περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκούς μετατροπείς (inverters), πίνακες Μ.Τ. και μετασχηματιστές ΑΒΒ. Συνδυασμένα, η συνολική ΑC ισχύς τους ανέρχεται στα 48 MW. Οι παραδόσεις του εξοπλισμού είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν εντός της άνοιξης του 2012, ενώ και τα δύο πάρκα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι τα τέλη Ιουνίου του ίδιου έτους.

Η συμφωνία για το έργο των 50,6 MWp περιλαμβάνει 24, σχεδιασμένους και κατασκευασμένους από την τοπική ΑΒΒ, υποσταθμούς σε κοντέινερ. Καθένας από αυτούς ενσωματώνει φωτοβολταϊκούς μετατροπείς και προϊόντα μέσης τάσης ΑΒΒ για τη σύνδεση με το δίκτυο και περιλαμβάνει δύο ή τέσσερις κεντρικούς μετατροπείς των 500 kW, έναν ή δύο μετασχηματιστές ξηρού τύπου ισχύος 1000 kVA, 20 kV/0,3 kV και κυτία διασύνδεσης στοιχειοσειρών με επιτήρηση.

Το έργο των 5,88 MWp περιλαμβάνει πέντε ΑΒΒ Megawatt stations οι οποίοι περιέχουν δύο κεντρικούς μετατροπείς των 500 kW, ένα μετασχηματιστή ισχύος 1000 kVA, έναν πίνακα Μ.Τ. 20 kV και τις αντίστοιχες συνδέσεις δικτύου. Η ΑΒΒ θα προμηθεύσει επιπλέον δύο προγραμματιζόμενους ηλεκτρονικούς ηλεκτρονόμους διασύνδεσης φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής RTU560 για την on-line επιτήρηση και έλεγχο της λειτουργίας, ενώ όλα τα υλικά των σταθμών, συμπεριλαμβανομένου και του μεταλλικού κοντέινερ, έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί επίσης από την ΑΒΒ.

Η ΑΒΒ, τέλος, είναι υπεύθυνη και για τη σύνδεση των πάρκων με το δίκτυο τροφοδοσίας, μέσω ενός υποσταθμού μέσης / υψηλής τάσης (20/110 kV) που θα κατασκευάσει ως μέρος του συνολικού έργου, καθώς και για την αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου 110 kV της περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.abb.gr

http://www.econews.gr/2012/03/28/fotovoltaika-abb-voulgaria/

No comments: