Thursday 29 March 2012

Πασόκ: η ΝΔ έχει υπογράψει το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ

Απάντηση στις προεκλογικές υποσχέσεις του υπεύθυνου Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έδωσε το Πασόκ διά της εκπροσώπου Τύπου Φώφης Γεννηματά.

Η κα. Γεννηματά είπε σχετικά με το “χαράτσι” πως «αποτελεί μέρος του ήδη συμφωνημένου και υπογεγραμμένου και από το κόμμα της ΝΔ μνημονίου με τους εταίρους μας».

Αναλυτικότερα, δήλωσε πως «τα έσοδα που προβλέπει (σσ το Ειδικό Τέλος Ακινήτων) είναι απολύτως κρίσιμο στοιχείο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Η κατάργησή του ειδικού αυτού τέλους σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει την τρόικα ότι μπορεί να επιβάλει άλλο ισοδύναμο μέτρο που θα αποφέρει έσοδα για το κράτος ύψους δύο δισ. ευρώ» και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση συγκέντρωσε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ (Οκτώβριος 2011-Μάρτιος 2012) αυτά τα χρήματα κι έτσι το πρόγραμμα εγκρίθηκε, η χώρα δεν χρεοκόπησε, οι περιουσίες των Ελλήνων δεν χάθηκαν».

«Αυτά για να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Τέλος, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως στο παρελθόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι το μέτρο αυτό δεν είναι μόνιμο και στόχος είναι η αντικατάστασή του με έναν ενιαίο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας.

http://www.econews.gr/2012/03/28/eidiko-telos-akiniton-nd-pasok/

No comments: