Friday 30 March 2012

Βρετανία: Δύο παράλληλες επιχειρήσεις οργανώνει η Total για να ελέγξει τη διαρροή αερίου

Η γαλλική εταιρεία Total θα θέσει σε εφαρμογή δύο παράλληλες επιχειρήσεις για να σταματήσει τη διαρροή αερίου από την εξέδρα άντλησης Elgin, στη Βόρεια Θάλασσα, όπως ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπός της, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το θέμα, 5 ημέρες μετά το ατύχημα.
"Ξεκινήσαμε δύο επιχειρήσεις που προχωρούν παράλληλα.
Η πρώτη στοχεύει στην κάλυψη του φρέατος από μια πλωτή βάση και η δεύτερη στη διάνοιξη δύο ανακουφιστικών φρεατίων, είπε ο Φίλιπ Γκάις, ο διευθυντής του τμήματος εκμετάλλευσης της εταιρείας στη Βρετανία.

Και στις δύο περιπτώσεις, στόχος είναι να σταματήσει η διαρροή.
Στην πρώτη επιχείρηση αυτό θα γίνει άμεσα, με ρίψη λάσπης υψηλής πυκνότητας, εφόσον οι συνθήκες ασφαλείας είναι τέτοιες που τα συνεργεία να μπορούν να προσεγγίσουν στην εξέδρα.
Ταυτόχρονα, θα διανοιχτούν δύο φρεάτια με σκοπό να μειωθεί η πίεση του αερίου και να καταστεί δυνατό το σφράγισμα των πηγαδιών.

"Για το λόγο αυτό σταματήσαμε τη λειτουργία δύο γαιοτρύπανων, ώστε να είναι διαθέσιμα για τη διάνοιξη των ανακουφιστικών φρεατίων", πρόσθεσε.
Ο Γκάις αποκάλυψε ότι τα πρώτα προβλήματα στα φρεάτια της εξέδρας είχαν εντοπιστεί στις 25 Φεβρουαρίου.
Τότε, η εταιρεία είχε ρίξει λάσπη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση αλλά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στις 25 Μαρτίου, διαπιστώθηκε ότι η πίεση του αερίου είχε αυξηθεί και ακολούθησε η διαρροή.
Μετά από το ατύχημα του Φεβρουαρίου, η Total επιθεώρησε όλα τα άλλα φρεάτια στο κοίτασμα Elgin και κανένα δεν παρουσίαζε ανωμαλίες.

"Δεν αναμένουμε προβλήματα στα άλλα φρεάτια", είπε ο Γκάις.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=56431

No comments: