Monday 9 April 2012

Φωτοβολταϊκό σύστημα στέγης 102 στρεμμάτων

Είναι η πολιτεία των ηλιακών ρεκόρ: πριν από τέσσερα χρόνια, το Νιου Τζέρσεϊ εγκαινίασε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σύστημα στέγης, ισχύος 2,4 MW. Πέρυσι κατέρριψε το ρεκόρ με σύστημα υπερδιπλάσιας ισχύος στη στέγη καταστήματος μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών, ενώ τώρα, ένα νέο φωτοβολταϊκό σύστημα στέγης ισχύος 9 MW πιστεύεται πως είναι το μεγαλύτερο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σύστημα Riverside Renewable Energy LLC, που ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, καλύπτει έκταση 102 στρεμμάτων, πάνω στη στέγη αποθήκης του ομίλου Holt, στο λιμάνι του Γκλόστερ. Αποτελείται από 27.526 φωτοβολταϊκά πάνελ και στοίχισε 42 εκατομμύρια δολάρια.

«Το πρότζεκτ Riverside αποτελεί ένα ξεχωριστό παράδειγμα για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, οι οποίες θα μας βοηθήσουν στη μετάβαση προς καθαρότερη, αποδοτικότερη και πιο οικονομική ενέργεια, η οποία δεν προέρχεται από το εξωτερικό», δήλωσε ο βουλευτής του Νιου Τζέρσεϊ Ρόμπερτ Αντριους, ο οποίος ανακοίνωσε έκπτωση φόρου ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ για τη Holt.

«Μέσω της συνεργασίας τους με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι σε θέση να κάνουν άλματα, τα οποία ευνοούν τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την ίδια την οικονομία, οδηγώντας σε ένα καθαρότερο, υγιέστερο και αποδοτικότερο μέλλον το Νιου Τζέρσεϊ και τη χώρα».

Η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος άρχισε τον Ιούνιο του 2011 και ολοκληρώθηκε νωρίτερα απ' όσο προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα και μάλιστα με μικρότερο κόστος. Και αυτό παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε σημείο, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι και σε μια περιοχή που, ως λιμάνι, τελεί υπό την επιτήρηση του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.

Η Holt υπολογίζει ότι το φωτοβολταϊκό σύστημα στέγης θα παράγει το ισοδύναμο έως και του 80% της ενέργειας που χρειάζεται ο τερματικός σταθμός. Επιπλέον, θα αντισταθμίζει την εκπομπή περισσότερων από 8.100 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, ποσότητα που κατά τον όμιλο αντιστοιχεί στη φύτευση 400.000 δέντρων ή στην απομάκρυνση 1.200 αυτοκινήτων από τους δρόμους.

Πηγή: "Ναυτεμπορική", 09.04.2012

http://www.energypress.gr/news/Fwtoboltaiko-systhma-steghs...102-stremmatwn

No comments: