Tuesday 24 April 2012

Κύπρος: «11 Μαΐου τα σπουδαία για το Β’ γύρο αδειοδότησης»

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει από διάφορες εταιρείες σε σχέση με τον β’ γύρο αδειοδότησης στα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ. Ωστόσο, ο Νεοκλής Συλικιώτης κρατά χαμηλούς τόνους, σημειώνοντας ότι το υπουργείο εμπορίου αναμένει μέχρι την 11η Μαΐου, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις εταιρείες που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

«Αναμένουμε μέχρι τις 11 Μαΐου για να εκφραστεί και επίσημα το ενδιαφέρον των εταιρειών, καθώς ακόμα δεν έχουμε όλα τα αποτελέσματα επίσημα μπροστά μας», ανέφερε ο Υπουργός Εμπορίου, καλεσμένος στην εκπομπή του Σίγμα, «Μεσημέρι και κάτι».

Σε ότι αφορά την συνεργασία με το Ισραήλ, ο υπουργός ανέφερε ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη γειτονική χώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν πιο συγκεκριμένα τα θέματα γύρω από το Φυσικό αέριο.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι το Φυσικό Αέριο θα φτάσει στην Κύπρο μετά το 2016, ενώ τόνισε ότι οι υποδομές χρειάζονται περίπου εφτά με οκτώ χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθούν. «Επομένως, τέλος της δεκαετίας θα έχουμε έσοδα από το Φυσικό αέριο», σημείωσε ο κ. Συλικώτης.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=57205

No comments: