Thursday 26 April 2012

Φωτοβολταϊκά 2.000 ΜW θέλει να εγκαταστήσει στην Ελλάδα η Κινεζική Hanergy

Τα ηγετικά στελέχη ενός πραγματικού ενεργειακού κολοσσού της Κίνας, της εταιρείας Hanergy βρίσκονται τις ημέρες αυτές στην Αθήνα και πραγματοποιούν επαφές με θεσμικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες του ενεργειακού χώρου, θέλοντας να διαγνώσουν επενδυτικές ευκαιρίες.

Το ενδιαφέρον των Κινέζων επικεντρώνεται στις ανανεώσιμες πηγές και ειδικά στα φωτοβολταϊκά, καθώς εμφανίζονται διατεθειμένοι να επενδύσουν σε μεγάλα φωτοβολταϊκά projects μέχρι και 2.000 Μεγαβάτ! Οι υψηλές ταρίφες και η μεγάλη ηλιοφάνεια της χώρας μας είναι άλλωστε το δέλεαρ που έφερε στην Αθήνα τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον επικεφαλής Ευρώπης της Κινεζικής εταιρείας (από το Πεκίνο και το Άμστερνταμ αντίστοιχα).

Η Hanergy είναι μια καθετοποιημένη επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς της ενέργειας (μεταξύ άλλων διαχειρίζεται 6.000 Μεγαβάτ υδροηλεκτρικών, ενώ διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελς, δυναμικότητας 2.000 Μεγαβάτ το χρόνο). Έχει επενδύσει ήδη σε πολλές χώρες του κόσμου και στη «γειτονιά μας» στην Βουλγαρία και την Ιταλία, ενώ συζητά την περίοδο αυτή με χώρες της Μεσογείου, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ.

Το μέγεθος της εταιρείας της επιτρέπει να έχει ειδική πρόσβαση σε χρηματοδότηση, καθώς διαθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το επιτελείο της, σύμβαση με την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας για υψηλού επιπέδου ρευστότητα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι επαφές Κινεζικών εταιρειών και θεσμικών παραγόντων με τη χώρα μας, ειδικά στον τομέα της ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θεωρείται καθόλου τυχαία η έλευση της Hanergy, και μένει να αποδειχθεί εάν το ενδιαφέρον θα μετατραπεί σε επενδυτική δραστηριοποίηση.

http://www.energypress.gr/news/Fwtoboltaika-2.000-MW-thelei-na-egkatasthsei-sthn-Ellada-h-Kinezikh-Hanergy

No comments: