Monday 9 April 2012

«Πολλές ευκαιρίες για μικρές επιχειρήσεις ΑΠΕ με καλοφτιαγμένο επιχειρηματικό σχέδιο»

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται ο κλάδος των φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη και σε καμία περίπτωση η χρεωκοπία της γερμανικής Q-cells αλλά και της αμερικανικής Solar Trust δεν θα πρέπει να επηρεάσει το επιχειρηματικό κλίμα.

Αντιθέτως, η "απομάκρυνση" των δύο αυτών εταιρειών επιτρέπει την "κάθαρση" του κλάδου και καταδεικνύει την "ενεργητικότητα" των επιχειρήσεων φωτοβολταϊκών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα παραπάνω υποστηρίζει έκθεση για την θέση που καταλαμβάνουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που βλέπει το φως της δημοσιότητας στην Γαλλία.

Ωστόσο, η όποια "ευφορία" δεν θα έχει διάρκεια εάν δεν γίνουν αλλαγές και ανακατατάξεις, σημειώνεται.

Ο κλάδος πρέπει να μάθει, υποστηρίζεται, να αναγνωρίζει πως χρειάζεται να γίνουν μειώσεις στο κόστος παραγωγής προκειμένου να προσφέρεται "ανταγωνιστική ενέργεια".

Επίσης, θα πρέπει - και αυτό ισχύει για όσες επιχειρήσεις βρίσκονται σε αυτή την θέση- να μάθουν οι εταιρείες να ζουν δίχως "κρατική υποστήριξη".

Η "εξαφάνιση" όσων επιχειρήσεων στηρίζονται στις κρατικές επιχορηγήσεις θα αφήσει τον απαραίτητο εκείνο χώρο για την ανάπτυξη των εταιρειών που μπορούν να διαχειριστούν όπως πρέπει την "εσωτερική οικονομία" τους, επισημαίνεται.

"Πολλές ευκαιρίες λοιπόν για τις μικρές επιχειρήσεις με καλοφτιαγμένο επιχειρηματικό σχέδιο", είναι το "πόρισμα" της έκθεσης

http://www.energypress.gr/news/Polles-eykairies-gia-mikres-epiheirhseis-APE-me-kaloftiagmeno-epiheirhmatiko-shedio

No comments: