Saturday 7 April 2012

Φωτοβολταϊκά χωρίς επιδοτήσεις και εγγυημένες τιμές

Η εταιρεία Gehrlicher Solar επιθυμεί να κατασκευάσει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 250 Μεγαβάτ στην Ισπανία χωρίς εγγυημένες τιμές πώλησης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας ή άλλου είδους επιδότηση.

Η ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά θα πωληθεί σε τιμές αγοράς.

Προκειμένου να υλοποιήσε το μεγαλεπήβολο σχέδιο, η Gehrlicher Solar España σύναψε συμφωνία με την τοπική κυβέρνηση της Εξτρεμαδούρα, μιας αυτόνομης κοινότητας στα νοτιοδυτικά της Ισπανίας, κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία.

Σύμφωνα με το PV Magazine, η εταιρεία σκοπεύει να υλοποιήσει το πρόγραμμα σε τρία χρόνια και θα ξεκινήσει την κατασκευή του στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Οι φορείς της Εξτρεμαδούρα αναμένουν τη δημιουργία 2000 θέσεων εργασίας κατά την περίοδο υλοποίησης του έργου, ενώ μετά την αποπεράτωση θα χρειαστούν 100 περίπου εργαζόμενοι για τη συντήρηση του φωτοβολταϊκού πάρκου.

Η μονάδα θα κατασκευαστεί στο δήμο Ταλαβάν της επαρχίας Κάσερες, μια περιοχή που απολαμβάνει από τα υψηλότερα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας στη Γηραιά Ήπειρο. Θα καταλάβει έκταση 7,5 εκατ. τετραγωνικών μέτρων και η επένδυση θα ανέλθει σε 250 εκατ. Ευρώ. Η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζεται σε 400 εκατομμύρια κιλοβατώρες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Gehrlicher Solar España, Γκιγιέρμο Μπαρέα, το εν λόγω φωτοβολταϊκό πάρκο αποτελεί απόδειξει πως ο κλάδος μπορεί να επιβιώσει χωρίς επιδοτήσεις.

Η εταιρεία σύμφωνα με τις πληροφορίες του PV Magazine θα πωλήσει την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά απευθείας στην αγορά, είτε στο pool είτε σε συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες επ΄αυτού.

http://www.econews.gr/2012/04/06/fotovoltaika-eggyimenes-times-gehrlicher/

No comments: