Wednesday 25 April 2012

Τα φωτοβολταϊκά στην κατάκτηση του Μανχάταν

Στροφή στην δύναμη του Ήλιου κάνει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο οποίος για αρχή ανακοίνωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δέκα κτίρια της πόλης με στόχο το "Μεγάλο Μήλο" να μειώσει το ενεργειακό του κόστος κατά 32 εκατ. δολάρια τον χρόνο.

Πρόκειται για δέκα φωτοβολταϊκά συστήματα σε σχολεία, σταθμούς πυροσβεστικής, αστυνομικά τμήματα και υποκαταστήματα του υπουργείου Μεταφορών τα οποία προβλέπεται πως θα τριπλασιάσουν την ενέργεια από τον ήλιο που παράγουν κτίρια στην Νέα Υόρκη φτάνοντας τα 648 κιλοβάτ.

Το πιλοτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Μπρονξ, στο Κουίν, στο Μπρούκλυν και στο Μανχάταν αλλά σύμφωνα με τον Μάικλ Μπλούμπεργκ το σχέδιο θα βρει εφαρμογές και σε άλλα κτίρια ακόμη και ιδιωτών.

"Επενδύοντας στις καθαρές τεχνολογίες και τα ηλιακά προγράμματα που θα ολοκληρώσουμε, θα παράγουμε πράσινη ενέργεια μειώνοντας τις εκπομπές CO2 αλλά ταυτόχρονα θα μειώσουμε και τις ενεργειακές μας δαπάνες" δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Ηδη ουρανοξύστης 47 ορόφων στο Μανχάταν, με φωτοβολταικό σύστημα στην οροφή του, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους παρουσίασε μείωση 20% στον λογαριασμό του ηλεκτρικού.

Από τα ήδη υπάρχοντα 143 προγράμματα πράσινων τεχνολογιών και τα υπόλοιπα 99 που θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα, η Νέα Υόρκη επενδύει και σε άλλα συστήματα ενεργειακής αποδοτικότητας, όπως συστήματα φωτισμού και υβριδικών μεταφορών.

http://www.energypress.gr/news/Ta-fwtoboltaika-sthn-katakthsh-toy-Manhatan

No comments: