Tuesday 24 April 2012

Ημερίδα για την ισπανική καινοτομία στις ΑΠΕ αύριο στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Επιστημονική ημερίδα παρουσίασης των ισπανικών καινοτομιών στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας διεξάγει αύριο το παράρτημα του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα, προσφέροντας ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ ισπανικών και ελληνικών φορέων για την προώθηση στρατηγικών συνεργασιών.

Η ημερίδα με θέμα "Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Η ισπανική καινοτομία" θέτει ως στόχο την ευαισθητοποίηση στη λήψη των αποφάσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με σκοπό να γνωστοποιήσει το σημαντικό ρόλο που παίζουν στην Ισπανία και τις τεχνολογικές και βιομηχανικές καινοτομίες που επιτρέπουν στη χώρα της Ιβηρικής να βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν οι φορείς: Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ (ΑΔΜΗΕ) και Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Από ισπανικής πλευράς θα συμμετέχουν το Εθνικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (CENER), το Ηλεκτρικό Δίκτυο της Ισπανίας ΑΕ (REE) και το Ινστιτούτο για τη Διαφοροποίηση και την Εξοικονόμηση Ενέργειας (IDAE), ενώ ειδική συμμετοχή θα έχουν οι ισπανικές εταιρείες Iberdrola, Gamesa και Acciona.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες, στην οδό Μητροπόλεως 23 στο κέντρο της Αθήνας, από τις 09.30 μέχρι τις 15.30. Η είσοδος είναι ελέυθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Μπορείτε να διαβάσετε (στα ελληνικά) το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας στον εξής σύνδεσμο: http://gestioncultura.cervantes.es/COMUNES/16199_D_GRenergias.pdf.


http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Ημερίδα_για_την_ισπανική_καινοτομία_στις_Α ΠΕ_αύρι ο_στο_Ινστιτούτο

No comments: