Friday 6 April 2012

ΓΕΝΟΠ: Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων πίσω από τις αποκαλύψεις

Συμφέροντα τα οποία θέλουν να πλήξουν τη ΓΕΝΟΠ και τον αγώνα της ενάντια στην πώληση λιγνιτικών μονάφων της ΔΕΗ «βλέπει» ο πρόεδρος του συνδικάτου, Νίκος Φωτόπουλος, πίσω από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για υπερτιμολογήσεις εις βάρος τις ΔΕΗ.

Ο κ. Φωτόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα η ΓΕΝΟΠ, έδωσε τη δική του απάντηση σε όσα έχουν έρθει στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες υποστηρίζοντας ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ που συντάχθηκε με αφορμή την έρευνα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης δικαιώνει τη ΓΕΝΟΠ και δεν αποδεικνύει τις καταγγελίες σε σχέση με τις γνωστές υποθέσεις για τα ταξίδια, τα τιμολόγια και τις επιχορηγήσεις που ελάμβανε ο οργανισμός ΟΚΔΕ από τη ΔΕΗ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ έκανε λόγο για «λυσσαλέα» επίθεση κατά της ΓΕΝΟΠ και την συνέδεσε με το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με έγγραφό της έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ να εκφράσει γνώμη επί της γνωστής πρότασης για την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων (Αμύνταιο 1 και 2, Φλώρινα και Μεγαλόπολη).

Σύμφωνα με τον κ Φωτόπουλο, η ΔΕΗ έχει προθεσμία μέχρι τις 20/4 να καταθέσει τις απόψεις της.

Σε σχέση με το πόρισμα του ΣΔΟΕ ο κ. Φωτόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι το περίφημο τιμολόγιο των 7.000 ευρώ σε ξενοδοχείο δεν αφορά σε ένα δωμάτιο όπως αρχικά είχε θεωρηθεί αλλά σε ομαδική κράτηση. Το πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν κάνει πουθενά λόγο για υπερτιμολογήσεις ή εικονικά τιμολόγια. Παρά το γεγονός ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, ο κ. Φωτόπουλος δεν έδωσε στην δημοσιότητα το πόρισμα που επικαλέστηκε.

Επίσης, για τις αναθέσεις μελετών, μεταξύ άλλων, στην κόρη του πρώην μέλους του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ κ. Ρίζου, ο κ. Φωτόπουλος ανέφερε ότι όντως παραδόθηκε μελέτη η οποία και χρησιμοποιήθηκε κανονικά όπως μαζί με άλλες μελέτες. Παραδέχτηκε πάντως ότι στο παρελθόν δόθηκαν δικαιώματα από το συνδικάτο «Η ΓΕΝΟΠ έβγαλε τα συμπεράσματά της και διόρθωσε πολλά από τα λάθη της».

Τέλος, ο κ. Φωτόπουλος αποκάλυψε ότι ζήτησε μετάταξη από την γενική διεύθυνση διανομής όπου βρισκόταν όπου δημιουργήθηκε νέα θυγατρική, στη γενική διεύθυνση παραγωγής. Η μετάταξη αυτή, όπως είπε, δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος για τον ίδιο και γίνεται προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα εναντίον της πώλησης των μονάδων.

http://www.energypress.gr/news/GENOP:-H-pwlhsh-twn-lignitikwn-monadwn-pisw-apo-tis-apoka lyps eis

No comments: