Wednesday 18 April 2012

Το πρώτο Γκραν Πρι για ηλεκτρικά μονοθέσια

Ο κύβος ερρίφθη και το πρώτο Γκραν Πρι με ηλεκτροκίνητα μονοθέσια θα γίνει ώς το τέλος της χρονιάς. Αυτό ανακοίνωσε ο Μπούρκχαρντ Γκέσελ, πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος για Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα Νέας Ενέργειας (ENECC), στο γερμανικό περιοδικό «Automobil Produktion». Το 2013 θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από τέτοιους αγώνες και το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα προγραμματίζεται για το 2014.

Τα σχέδια προβλέπουν να συμμετέχουν 24 αυτοκίνητα σε κάθε αγώνα ο οποίος θα απαρτίζεται από περισσότερα μέρη, καθένα από τα οποία θα διαρκεί 15 έως 20 λεπτά ώστε να επαρκεί η αυτονομία των μπαταριών. Θα ισχύσει το σύστημα νοκ άουτ, σύμφωνα με το οποίο θα αποκλείονται οι ηττημένοι ύστερα από κάθε επιμέρους αναμέτρηση, με στόχο να γίνει ελκυστικότερος και πιο ενδιαφέρων ο αγώνας. Οι κανονισμοί θα είναι πολύ απλούστεροι από εκείνους που ισχύουν στη Φόρμουλα 1, αφού θα καθορίζονται δεσμευτικά μόνο το βάρος των μπαταριών και το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου. Κατά τα άλλα, αφήνονται πολλά περιθώρια στους κατασκευαστές για να αναπτύξουν περισσότερο την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

Τα Γκραν Πρι θα γίνονται μέσα ή κοντά σε πόλεις και είναι πολύ πιθανό να διεξαχθεί ο παρθενικός αγώνας των ηλεκτρικών μονοθέσιων στο κοσμικό πριγκιπάτο του Μονακό.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/ilektrika-aitokinita/to-proto-gkran-pri-gia-ilektrika-mon thes ia.html

No comments: