Wednesday 25 April 2012

ΥΠΕΚΑ: Συνεργαζόμαστε με το υπουργείο οικονομικών για μια λύση στην αγορά ενέργειας

Το ΥΠΕΚΑ συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Οικονομικών και είναι σε συνεχή επαφή με όλους τους αρμόδιους ενεργειακούς φορείς, προκειμένου να προωθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή προβλημάτων στον τομέα ενέργειας, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικάμε σημερινά δημοσιεύματα για την αγορά ενέργειας.

Αναλυτικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σχετικά μεπροβλήματα ρευστότητας των εταιρειώντου τομέα ενέργειας.

Είναι γεγονός ότι η αγορά ενέργειας αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, αντίστοιχα με αυτά που παρουσιάζουν και άλλοι κλάδοι, που είναι αποτέλεσμα των γενικότερων προβλημάτωνπου αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική Οικονομία.

Το ΥΠΕΚΑ συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Οικονομικών και είναι σε συνεχή επαφή με όλους τους αρμόδιους ενεργειακούς φορείς, δηλαδή τους θεσμικούς φορείς ΡΑΕ, ΔΕΣΜΗΕ, ΛΑΓΗΕ, τις ενεργειακές εταιρείες του ΔημοσίουΔΕΗ, ΔΕΠΑ, του θεσμικούς μας συνομιλητές στην ΕΕ και το ΔΝΤ, και ιδιωτικούς ενεργειακούς φορείς, προκειμένου να συντονιστούν και να προωθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή προβλημάτων ή δυσλειτουργιών στον τομέα ενέργειας".

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=57274

No comments: