Thursday 26 April 2012

Κύπρος: Ξεκινούν σήμερα οι γεωτρήσεις στα κατεχόμενα

Εγκαινιάζονται στις 11.30 σήμερα το πρωί στο κατεχόμενο χωριό Σύγκραση Αμμοχώστου οι εργασίες γεωτρήσεων βάση της "συμφωνίας" που υπέγραψε η Τουρκία με το ψευδοκράτος στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 περί "οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας", παρουσία του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας προβλέπεται το μεσημέρι να παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Άρτεμις Καγιά στην κατεχόμενη Βοκολίδα μαζί με τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους, Ιρσέν Κιουτσιούκ, και τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, Σουνάτ Ατούν.

Σύμφωνα με τον κ. Ατούν, οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν από τρεις έως έξι μήνες, ενώ, όπως εκτίμησε, οι προοπτικές των αποθεμάτων είναι μεγάλες.

Στο μεταξύ, χθες, η Τουρκία, μέσω του κ. Γιλντίζ, θα προχωρήσει στην κατασκευή δικού της πλοίου για να πραγματοποιήσει έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η συμφωνία υπεγράφη ανάμεσα στην Γενική Διεύθυνση Μεταλλευτικών Ερευνών (MTA), του Υπογραμματέα Αμυντικής Βιομηχανίας και του αναδόχου που θα κατασκευάσει το πλοίο.

http://www.energypress.gr/news/Kypros:-Arhizoyn-oi-gewtrhseis-sta-Katehomena

No comments: