Monday 30 April 2012

Διάβημα της Λευκωσίας για τις γεωτρήσεις στα Κατεχόμενα

Για έλλειψη βούλησης για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό κατηγορεί η Λευκωσία την Τουρκία, της οποίας οι ενέργειες τόσο της ίδιας όσο και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, η παράνομη γεώτρηση στα Κατεχόμενα, δηλαδή, προκαλούν και αντιβαίνουν τους διεθνείς κανόνες δικαίου.

Όπως τόνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, "η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία παρανομούν, προχωρώντας σε γεώτρηση στην κατεχόμενη περιοχή της Αμμοχώστου", επισημαίνοντας πως η κυπριακή κυβέρνηση προβαίνει στις δέουσες παραστάσεις και διαβήματα για αυτήν την νέα παράνομη ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος και της γείτονος.

Ερωτηθείς για το ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο η Κύπρος παραμένει στο τραπέζι του διαλόγου για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό δεδομένης της στάσης της Άγκυρας, ο κ. Στεφάνου απάντησε ότι "από την στιγμή που τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν την επίλυση του Κυπριακού και την επιδιώκουν, όπως κι εμείς, μέσα από το διακοινοτικό διάλογο, ενόσω υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να υπάρχει και για να συνεχίζεται ο διάλογος, δεν είμαστε εμείς που θα διακόψουμε τον όποιο διάλογο και την όποια προσπάθεια για επίτευξη λύσης".

"Είναι μέσα από τις συνεχείς πρωτοβουλίες και την συνεχή προσπάθεια της ελληνοκυπριακής πλευράς που επιδιώκεται, είτε η επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, που να στηρίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, είτε το να εκτίθεται η άλλη πλευρά για την έλλειψη βούλησης για επίτευξη μιας τέτοιας λύσης", κατέληξε.

http://www.energypress.gr/news/Diabhma-ths-Leykwsias-gia-tis-gewtryseis-sta-Katehomena

No comments: