Saturday 7 April 2012

Παράταση ζητά το ΒΕΘ για τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Παράταση ως τα τέλη Απριλίου ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την αλλαγή του τιμολογίου της ΔΕΗ από γενικής χρήσης σε βιομηχανική, σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πολλές βιοτεχνικές επιχειρήσεις δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε στις 30 Μαρτίου.

Το ΒΕΘ μιλάει για δικαίωσή του μετά την πρόσφατη διορθωτική πράξη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου με την οποία μπορεί να επιστραφεί το ΕΕΤΗΔΕ στις βιοτεχνίες που είχαν τιμολόγιο γενικής χρήσης με την προσκόμιση της άδειας λειτουργίας, η οποία βρίσκεται σε ισχύ, καθώς και των φορολογικών εγγράφων από τα οποία θα πρέπει να προκύπτει ότι στα εν λόγω ακίνητα δεν ασκείται άλλη δραστηριότητα.

Αναφορικά με την επιστροφή του ΕΕΤΗΔΕ του 2011 στους δικαιούχους βιοτέχνες που είχαν ρεύμα γενικής χρήσης, απαιτούνται οι εξής διαδικασίες:

* 1ο Βήμα στη ΔΕΗ: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κάνει αίτηση στη ΔΕΗ για βεβαίωση ηλεκτροδότησης, αφού πρώτα καταθέσει την άδεια λειτουργίας και λάβει βεβαίωση από τη Δ/ση Ανάπτυξης της Περιφέρειας ότι η άδεια λειτουργίας στις 17-9-2011 ήταν εν ισχύι.

Σημειώνεται ότι, εάν υπάρχει απαλλακτικό αδείας λειτουργίας, δεν χρειάζεται βεβαίωση από τη Δ/ση Ανάπτυξης ότι το απαλλακτικό αδείας ήταν σε ισχύ στις 17-9-2011.

* 2ο Βήμα στην εφορία που υπάγεται η επιχείρηση:Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει:

α.Φωτοτυπία Φ.Α.Π. 2011 (μόνο για τους ιδιοκτήτες του ακινήτου)

β.Πρωτότυπους λογαριασμούς ΔΕΗ και αποδείξεις πληρωμών (α και β δόση) καθώς και φωτοτυπίες αυτών.

γ.Βεβαίωση ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ.

δ.Αδεια λειτουργίας με τη βεβαίωση ότι ήταν σε ισχύ την 17-9-2011.

ε.Αίτηση επιστροφής ΕΕΤΗΔΕ.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι παραπάνω ενέργειες αφορούν στη μεταποίηση. Επιστροφή του ειδικού τέλους μπορούν να λάβουν όσοι ασχολούνται με τη μεταποίηση και τη μεταποίηση με χονδρικό εμπόριο.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=56671

No comments: