Thursday 5 April 2012

Αυτοκάθαρση της ΓΕΝΟΠ ζητά ο Σπάρτακος

Την διαλεύκανση της υπόθεσης των επιχορηγήσεων προς την ΓΕΝΟΠ καθώς και την αυτοκάθαρση της Ομοσπονδίας, ζητά ο συνδικαλιστής και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων "Σπάρτακος" Γιώργος Αδαμίδης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημερησία", ο κ. Αδαμίδης, που εκπροσωπεί τους εργαζομένους της ΔΕΗ στις μονάδες παραγωγής ρεύματος της Βορείου Ελλάδας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΚΑΪ" ανέφερε τα εξής:

"Από την στιγμή που το ΣΔΟΕ ανακαλύπτει, έτσι όπως έχει στην έκθεσή του, ζητήματα που ενέχουνε ποινική ευθύνη προφανώς και το συνδικάτο στα όργανά του θα προχωρήσει στην αυτοκάθαρση του. Δεν μπορεί να μείνει καμιά σκιά".

Ο κ. Αδαμίδης επισημαίνει παράλληλα ότι "πρέπει να διαλευκανθεί η υπόθεση γιατί οι χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν βρεθεί σε αυτά τα ταξίδια δεν σημαίνει ότι έχουνε πράξει και παράνομες πράξεις".

Ο πρόεδρος του "Σπάρτακου" αναφέρεται και στις παροχές που δίνονταν μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις με τις διοικήσεις της ΔΕΗ: "Το ζήτημα που έχει ανακύψει έχει δύο στοιχεία, ένα το τελείως σοβαρό που έχει να κάνει με το αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και το άλλο το πολιτικό αν πρέπει να γίνονται αυτές οι ανταλλαγές ή όχι. Στο επίπεδο που έχει να κάνει με τις συμβάσεις που έχουνε γίνει αυτό είναι υπό κρίση. Το άλλο είναι ότι όταν το ΣΔΟΕ προχωρήσει σε μια έρευνα όπου με βάση τα στοιχεία που έχει δώσει στην δημοσιότητα βρίσκει ζητήματα που δεν έχουνε την νομιμοποίηση τότε υπάρχει θέμα".

Ο κ. Αδαμίδης ζητά την αυτοκάθαρση της ΓΕΝΟΠ άμεσα κι εξηγεί το λόγο: "Οι εργαζόμενοι αυτή την στιγμή στην επιχείρηση είναι λίγο πριν την συλλογική σύμβαση όπου σε 15 μέρες λήγει η μετενέργεια και δεν μπορεί να έχουμε τέτοιες σκιές κανείς μας".

http://www.energypress.gr/news/Aytokatharsh-ths-GENOP-zhta-o-Spartakos

No comments: