Sunday 22 April 2012

Δεν θέλουν πάρκα ανεμογεννητριών στη Λακωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνεται σήμερα Κυριακή στις 6.00 το απόγευμα στον Αγιο Νικόλαο Βοιών Λακωνίας, με την συμμετοχή κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης και των Βατίκων και αίτημα την μη εγκατάσταση στην περιοχή τους μεγάλων αιολικών πάρκων.

Οι πολίτες της νοτιοανατολικής Λακωνίας, σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισαν να αντιδράσουν με κινητοποιήσεις, «στους σχεδιασμούς για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στον τόπο τους (Βρομώντας, Κριθίνα, Χιόνη, Βαβύλα, κτλ), αλλά και στους ευρύτερους ενεργειακούς σχεδιασμούς για τα Βάτικα, που αφορούν την εγκατάσταση ΑΠΕ βιομηχανικής κλίμακας και την εν γένει εκβιομηχάνιση του τόπου».

Εκτός από την συγκέντρωση- που θα γίνει στο Δημοτικό Σχολείο - , οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 26 Απριλίου στο δημοτικό συμβούλιο Μονεμβασίας, στους Μολάους και την επόμενη Κυριακή 29 Απριλίου θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση στην πλατεία της Νεάπολης.

Στην περιοχή των Βατίκων οι κάτοικοι αντιδρούν εντονότατα και στην εγκατάσταση και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου με ανάπτυξη βιομηχανικού λιμένα, στην θέση Ασπρούδια απέναντι από την Ελαφόνησο, για το οποίο γίνονται συζητήσεις τα τελευταία χρόνια.

http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Δεν_θέλουν_πάρκα_ανεμογεννητριών_στη_Λακωνία
____________________________________________________________________________________

Δεν είπανε βέβαια σε κανέναν για ποιον λόγο δεν θέλουν τα εργοστάσια τα οποία μπορεί να προσφέρουν και θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες. 

No comments: