Friday 6 April 2012

Η οικονομική κρίση και οι υδρογονάνθρακες στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Γ. Δημαρά με τον Αμερικανό πρέσβη

Οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση, οι έρευνες που θα γίνουν στην περιοχή για υδρογονάνθρακες, οι υποδομές της Πάτρας, αλλά και το μεταναστευτικό ζήτημα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν σήμερα στο δημαρχείο της Πάτρας, ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σμιθ.

Ειδικότερα ο Αμερικανός πρεσβευτής ενημερώθηκε από το δήμαρχο για τις επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στους πολίτες της Πάτρας και τις ανάγκες που ανακύπτουν σε ό,τι αφορά τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.

Ο Γιάννης Δημαράς παρουσίασε τις κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις που έχει αναλάβει ο δήμος προκειμένου να στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, οι οποίοι όπως πρόσθεσε πολλαπλασιάζονται.

Επίσης ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι, γεγονός που, όπως σημείωσε, «δυσχεραίνει τη δράση τους και κατ'' επέκταση και την προσπάθεια περαιτέρω στήριξης του μεγάλου αριθμού των πολιτών που έχουν ανάγκη».

Στη συνέχεια οι κ.κ. Δημαράς και Σμιθ συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν για την πόλη και την περιοχή γενικότερα. Συγκεκριμένα συζήτησαν για τις υπάρχουσες υποδομές, το νέο λιμάνι, το θαλάσσιο μέτωπο, τον τουρισμό με ιδιαίτερη αναφορά στον θρησκευτικό τουρισμό, αλλά και για τις έρευνες που θα γίνουν για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Ακόμη ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Αμερικανό πρεσβευτή και για το ζήτημα των μεταναστών, σε σχέση όπως είπε «με την πόλη, αλλά και σε σχέση με τη στάση που τηρείται από τις κυβερνήσεις απέναντι στο πρόβλημα».


http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Η_Οικονομική_Κρίση_και_οι_Υδρογονάνθρακες_ στο_Ε πίκεντρο_της

No comments: