Tuesday 3 April 2012

Μπέκερ: Είναι υψηλές οι ταρίφες των φ/β στην Ελλάδα

Οι ταρίφες των φωτοβολταϊκών είναι πολύ υψηλές στην Ελλάδα και προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα “Helios” είναι απαραίτηση η μείωσή τους μέχρι να φτάσουν στα επίπεδα της Γερμανίας.

Τα παραπάνω δήλωσε μιλώντας στην ημερίδα γα τις ΑΠΕ που διοργάνωσε σήμερα το ΥΠΕΚΑ, ο υφυπουργός Ενέργειας της Γερμανίας, Γιούργκεν Μπέκερ, εξηγώντας ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους: «Δεν μπορούμε να μελετήσουμε εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ παρά μόνο ως χρήσιμο συμπλήρωμα στην επέκταση του δικού μας δυναμικού από ανανεώσιμες πηγές».

Εάν αγοράσουμε «στις ελληνικές τιμές τότε το κόστος για τους Γερμανούς καταναλωτές θα εκτιναχθεί», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος, συμπληρώνοντας, πάντως, ότι: «Βλέπουμε το Ήλιος σαν έναν τρόπο να βοήθησουμε στην οικονομική ανόρθωση της Ελλάδας.

Παράλληλα, ο Μπέκερ σημείωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει πρώτα να επενδύσει στη δική της παραγωγή ηλιακής ενέργειας, προτού προχωρήσει σε εισαγωγές.

Διευκρίνισε, τέλος, ότι η εισαγωγή ηλιακής ενέργειας μπορεί να αποτελέσει επιλογή για τη Γερμανία μακροπρόθεσμα και πως το πρόγραμμα Ήλιος δεν πρέπει να υποκαταστήσει την επέκταση της Γερμανίας σε αυτόν τον τομέα.

http://www.energypress.gr/news/Mpeker:-Einai-ypshles-oi-tarifes-twn-f-b-sthn-Ellada

No comments: